«Μέσα απο εμένα εκτιμάω το "εμείς",ο ρόλος της αυτοεκτίμησης στις σχέσεις μας με τους άλλους»

Ξεκίνησαν εγγραφές για το δίωρο ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21/04 και η παρακολούθηση θα είναι ΔΩΡΕΑΝ.

«Μας στηρίζω με όλη μου την καρδιά.
Αν, όμως, με πιέσεις να διαλέξω...
ανάμεσα σ’ εσένα και σ’ εμένα...
εμένα.»   

Σας προσκαλούμε στο σεμινάριο μας με θέμα "Μέσα από εμένα εκτιμάω το εμείς. Ο ρόλος της αυτοεκτίμησης στις σχέσεις μας με του άλλους" για να ανακαλύψουμε μαζί μέσα από τη θεωρία αλλά και βιωματικά, πώς η αυτοεκτίμηση μας, επηρεάζει το ρόλο που έχουμε στις σχέσεις μας. Ταυτόχρονα, στοχεύουμε στο να βρούμε  ποιό είναι το θεμελιώδες στοιχείο της αυτοεκτίμησης ,πώς μπορούμε να φροντίσουμε τον εαυτό μας και  παράλληλα να βρίσκομαστε σε μια υγιή και λειτουργική σχέση αγάπης και σεβασμού, ποιες ανάγκες ικανοποιούμε επιλέγοντας σύντροφο και ποιές προσδοκίες  έχουμε από τον/την σύντροφο μας αλλά και τον γάμο;

Ξέρουμε πού βρίσκεται κάθε πράγμα και κάθε άτομο που αγαπάμε, αλλά πολλές φορές δεν ξέρουμε πού βρισκόμαστε εμείς. Σαν να ξεχάσαμε τη θέση μας στον κόσμο. Μπορούμε πολύ γρήγορα να εντοπίσουμε τη θέση των άλλων, τη θέση που έχουν οι άλλοι στη ζωή μας, και καμιά φορά μπορούμε να προσδιορίσουμε ακόμα και τη θέση που κατέχουμε εμείς στη ζωή των άλλων. Έχουμε, όμως, ξεχάσει ποια θέση κατέχουμε εμείς στη δική μας τη ζωή.

Η σχέση με τον εαυτό μας είναι η πιο σημαντική ανθρώπινη σχέση που θα έχουμε ποτέ.

Δυσλειτουργικές συντροφικές σχέσεις συχνά περιλαμβάνουν μορφές κακομεταχείρισης (λεκτικής, συναισθηματικής, σωματικής ή/και σεξουαλικής) από τον ένα σύντροφο προς τον άλλον. Η αυτοεκτίμηση είναι ο βασικός παράγοντας που καθορίζει αν θα επιλέξουμε έναν σύντροφο που θα μας σέβεται ή αν θα συνεχίσουμε να παραμένουμε σε σχέση στην οποία τα όριά μας καταπατούνται.

Η σχέση αυτοεκτίμησης και σχέσεων με τους άλλους είναι μία σχέση κυκλική αφού το ένα τροφοδοτεί το άλλο. Έτσι, μία κακή αυτοεκτίμηση πλήττει τις σχέσεις με τους άλλους, αλλά και οι κακές σχέσεις με τους άλλους πλήττουν την αυτοεκτίμηση.

Η συμμετοχή στην παραπάνω δίωρη συνάντηση γίνεται κατόπιν συνεννόησης με τη Γραμματεία του Πολιτιστικού Κέντρου Βαβυλωνία.

Τόπος διεξαγωγής : Πολιτιστικό Κέντρο Βαβυλωνία , Βύρωνος 3 Θεσ/κη
Ημερομηνία διεξαγωγής : Πέμπτη  21/4/2016  στις 20.30 – 22.30 μ.μ

Περισσότερες Πληροφορίες :

Δ/νση: Βύρωνος 3,Θεσσαλονίκη (Κέντρο)

Τηλ. 2316 00 8305 (καθημερινά 11:00-21:00)

e-mail : info@babilonia.gr

Facebook: www.facebook.com/babylonia.cultural.center

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ-ONLINE SUBSCRIPTION

(ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ)
Για τις γλώσσες σημειώστε την ΓΛΩΣΣΑ και το ΕΠΙΠΕΔΟ που σας ενδιαφέρει ( πχ. Α1- ΑΓΓΛΙΚΑ ,B2-TOYRKIKA) (For greek language choose your level etc. Greek LEVEL A1, Greek LEVEL A2...)
Τα τμήματα είναι γραμμένα στην σχετική ανακοίνωση.(Πχ. Δευτέρα 19:30-21:45 )- the hours of courses (etc. Monday 19.30-21-45)
Η εγγραφή σας θα ολοκληρωθεί με την καταβολή της 1ης συνδρομής.Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάσει την ημερομηνία καταβολής της 1ης δόσης, καθώς συχνά ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τον αριθμό των συμμετεχόντων ανά σεμινάριο Παρακαλώ περάστε από την γραμματεία του Κέντρου μας για την τακτοποίησή της πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Your registration will be valid only by deposing the half tuition fee. Please pass by our place to complete your registration prior the beginning of the courses.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.