ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ήθελες πάντα να πειραματιστείς με την δημιουργική και καλλιτεχνική πλευρά σου αλλά δεν το πήρες ποτέ απόφαση; Λαχταρούσες ίσως να έρθεις σε επαφή με τα χρώματα και τα πινέλα;

Στα εργαστήρια ζωγραφικής της ΒΑΒΥΛΩΝΙΑΣ, η καταξιωμένη ζωγράφος ΣΟΥΛΟΥΝΙΑ ΕΙΡΗΝΗ, θα σε πάρει από το χέρι και θα σε οδηγήσει στο δικό σου προσωπικό μονοπάτι δημιουργίας και έκφρασης.

Το σεμινάριο ζωγραφικής προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ με μοναδικό κόστος εγγραφής 25€.Το σύνολο των ωρών του σεμιναρίου είναι 30 διδακτικές ώρες και η συνολική διάρκεια είναι 4 μήνες.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί ομαδική έκθεση των συμμετεχόντων.

ΕισηγήτριαΣΟΥΛΟΥΝΙΑ ΕΙΡΗΝΗ

Γεννήθηκε στην Τριανδρία Ν. Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα, με τις γυμνασιακές σπουδές της, παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στην (ΧΡΥΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑ) με δάσκαλο τον Γιάννη  Παπαδόπουλο. Πέρασε απ’ όλα τα εργαστήρια της Θεσσαλονίκης αντλώντας, διάφορες τεχνικές χωρίς επίδραση στον προσωπικό ζωγραφικό χαρακτήρα.

Το 1974 διακρίνεται σε έκθεση νέων του ινστιτούτου (ΓΚΑΙΤΕ).
Τα έργα της χαρακτηρίζονται από άνεση και αμεσότητα στην τελική μορφή.
Διδάσκει την τέχνη της ζωγραφικής εθελοντικά (περιστασιακά) και όποτε της ζητηθεί από διάφορους φορείς, Δημόσιους και Ιδιωτικούς. Σήμερα παραδίδει μαθήματα στο Πολιτιστικό Τμήμα του Δήμου Τριανδρίας. Εκτός από την ζωγραφική ασχολείται με την Αγιογραφία και έχει κάνει δύο ατομικές εκθέσεις στο πολυδύναμο πολιτιστικό Δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, και στα Τίρανα όπου υπάρχει φορητή εικόνα με τον Παντοκράτορα 1m. 80 cm στον Ευαγγελισμό των Τιράνων, και πολλές εικόνες τόσο στις εκκλησίες της Ελλάδος, και σε ιδιωτικές συλλογές. Έχει κάνει 8 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής στο (Δήμο Τριανδρίας, Δήμο Θεσσαλονίκης, Καβάλα, Πύργο Νομού Ηλείας, Χαλκιδική, Αλεξανδρούπολη.) Πήρε μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις με τον σύλλογο επαγγελματιών ζωγράφων Θεσσαλονίκης του οποίου είναι και μέλος για 25 χρόνια, καθώς και με το εργαστήριο Γεώργιου Ψαράκη του οποίου είναι μέλος. Το 2000στην εταιρεία (ΛΟΓΟΥΚΛΙ ΤΕΧΝΗΣ) του οποίου είναι και μέλος έγινε το Παγκόσμιο Ποιητικό Συνέδριο στην Θεσσαλονίκη, υπήρξε μέλος της οργανωτικής επιτροπής. Στα πλαίσια του Συνεδρίου πραγματοποίησε δύο ατομικές εκθέσεις την αίθουσα (ΣΑΡΙΣΣΑ) του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΣΙΓΑΡΙΔΑ, και στην ΣΙΒΗΡΗ στο ξενοδοχείο (LAGASTER). Επίσης και μια ομαδική στο ALACA IMARET. Στο ΤΕΛΟΓΛΕΙΟ ίδρυμα παρουσιάζεται το βιβλίο της (ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΑΡΑΜΠΟΥ) εκδόσεις ΤΣΙΓΑΡΙΔΑ παρουσία πλήθους ατόμων. Το βιβλίο αυτό ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο ΙΑΠΩΝΙΑ, ΚΙΝΑ, ΑΜΕΡΙΚΗ, ΒΡΑΖΙΛΙΑ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΑΓΓΛΙΑ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΚΥΠΡΟ, ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ. Το 1997 η Διεθνής εταιρεία ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ της εκδίδει την Ποιητική Συλλογή (ΜΙΚΡΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ) εκδόσεις ΑΠΕΛΛΗΣ. Έργα της κοσμούν διάφορα ιδρύματα της Θεσσαλονίκης Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Ναυτική διοίκηση ΑΧΕΠΑ-ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ, ΤΕΛΟΓΛΕΙΟ, καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές σε ΕΛΛΑΔΑ και ΕΞΩΤΕΡΙΚΌ. Έχει λάβει μέρος στην ποιητική ανθολογία μελών της ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδας, όπου φιλοτέχνησε το εξώφυλλο και το υπόλοιπο βιβλίο εκδόσεις ΑΙΓΑΙΟΥ. Για τον ίδιο εκδοτικό οίκο φιλοτέχνησε διάφορα βιβλία (ΜΑΓΓΑΛΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ κλπ.) βραβεύτηκε από λογοτεχνικούς και εικαστικούς φορείς της Θεσσαλονίκης (ΕΓΛΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ κλπ.) επίσης είναι μέλος της νέας κίνησης λογοτεχνών, της (ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΤΑΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ) και της Μουσικής εταιρείας βορείου Ελλάδος. Συμπεριλήφθηκε στο λεξικό της ελληνικής διανόησης. Το 2003, 2007, 2008 συμμετείχε στην ανθολογία ποίησης (ΕΡΩΤΙΚΟΣ ΜΑΙΟΣ) που εκδόθηκε από την Μουσική εταιρεία βορείου Ελλάδος υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Μακεδονίας Θράκης και στο φεστιβάλ ποίησης με θέμα Φθινοπωρινές νότες. Επίσης έχει κάνει πολλές τοιχογραφίες σε καταστήματα και βίλες. Συμμετέχει εθελοντικά σε διάφορες εκδηλώσεις της πόλης μας. Έχει χαρίσει πολλά έργα για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ο εθελοντισμός είναι η αρχή της.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάσει την ημερομηνία καταβολής της 1ης δόσης, καθώς συχνά ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τον αριθμό των συμμετεχόντων ανά σεμινάριο

Ώρες μαθημάτων:

1ο τμήμα ΤΕΤΑΡΤΗ 16:00-18:00 (έκλεισε)

2ο τμήμα ΤΕΤΑΡΤΗ 18:00-20:00 (έκλεισε)

Διάρκεια: 4 μήνες, 40 διδακτικές ώρες

Κόστος εγγραφής: 25€

Περισσότερες Πληροφορίες:

Δ/νση: Βύρωνος 3,Θεσσαλονίκη (Κέντρο)

Τηλ: 2316 00 8305 (καθημερινά 11:00-21:00)

Κινητό: 694 723 8850 (καθημερινά 11:00-21:00)

e-mail: info@babilonia.gr

Facebook: www.facebook.com/babylonia.cultural.center

Για την ηλεκτρονική προεγγραφή συμπληρώνετε την παρακάτω φόρμα.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ-ONLINE SUBSCRIPTION

(ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ)
Για τις γλώσσες σημειώστε την ΓΛΩΣΣΑ και το ΕΠΙΠΕΔΟ που σας ενδιαφέρει ( πχ. Α1- ΑΓΓΛΙΚΑ ,B2-TOYRKIKA) (For greek language choose your level etc. Greek LEVEL A1, Greek LEVEL A2...)
Τα τμήματα είναι γραμμένα στην σχετική ανακοίνωση.(Πχ. Δευτέρα 19:30-21:45 )- the hours of courses (etc. Monday 19.30-21-45)
Η εγγραφή σας θα ολοκληρωθεί με την καταβολή της 1ης συνδρομής.Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάσει την ημερομηνία καταβολής της 1ης δόσης, καθώς συχνά ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τον αριθμό των συμμετεχόντων ανά σεμινάριο Παρακαλώ περάστε από την γραμματεία του Κέντρου μας για την τακτοποίησή της πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Your registration will be valid only by deposing the half tuition fee. Please pass by our place to complete your registration prior the beginning of the courses.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.