FindMyVoice Workshop Νο2 Εργαστήρι Φωνητικής

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Εργαστήρι Φωνητικής στο Πολιτιστικό Κέντρο Βαβυλωνία.

Το εργαστήρι απευθύνεται:

-σε επαγγελματίες καλλιτέχνες τραγουδιστές & ηθοποιούς [κλασικού & σύγχρονου ρεπερτορίου] που θέλουν να εξελιχθούν, να βελτιώσουν την τεχνική τους ή να διορθώσουν προβλήματα στην τεχνική και την έκφρασή τους

-σε ερασιτέχνες που θέλουν να έρθουν σε επαφή με την τέχνη του τραγουδιού και να μάθουν βασικές τεχνικές της φωνητικής

-σε ανθρώπους που θέλουν να θεραπεύσουν την φωνή τους από κακή χρήση ή κούραση.

Στο Εργαστήρι Φωνητικής δουλεύουμε την ΒΑΣΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ της Φωνητικής τέχνης με άξονα το τρίπτυχο: Διαφραγματική Αναπνοή – Στήριξη – Τοποθέτηση καθώς και τρόπους διαχείρισης του άγχους και του φόβου έκθεσης στην σκηνή με:

Σωματικές ασκήσεις χαλάρωσης, γνώσης του σώματος και των μυικών αλυσίδων του και παράλληλα μαθαίνουμε την χρήση τους προς όφελος της έκφρασης.

Φωνητικές, μουσικές ασκήσεις με τη συνοδεία πιάνου, μαθαίνουμε να ελέγχουμε αλλά και να ενδυναμώσουμε την αναπνοή και το διάφραγμα

Ασκήσεις ηρεμίας και χαλάρωσης. Εκπαιδευόμαστε στην διαχείριση του άγχους ώστε η ερμηνεία και η εκάστοτε παρουσίασή μας να γίνεται με άνεση, γοητεία και ελευθερία.

Το εργαστήριο έχει διάρκεια δύο μήνες (ΙΟΥΝΙΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ).

Δίωρα εβδομαδιαία ομαδικά μαθήματα κάθε Τετάρτη 19:30 – 21:30.

Σύνολο ωρών: 16

Κόστος: 80 ευρώ (Με την εγγραφή, καταβάλλεται ολόκληρο το ποσό)

Στο τέλος κάθε κύκλου, θα πραγματοποιείται παρουσίαση-performance των σπουδαστών και θα δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Βιογραφικό Fiona Lambridi:

Eίναι ελληνο-γερμανικής καταγωγής γεννημένη στην Ελλάδα. Διπλωματούχος δραματική σοπράνο – με μεγάλη εμπειρία διδασκαλική αλλά και σολιστική ως ερμηνεύτρια κλασσικού ρεπερτορίου, αλλά και ως ερμηνεύτρια της blues-pop-rock μουσικής.

Είναι επίσης συνθέτρια pop-rock-blues τραγουδιών και ασχολείται επαγγελματικά με την παραγωγή προσωπικών μουσικών projects και τη διδασκαλία.

Παράλληλα με την καλλιτεχνική της πορεία, από το 2004 παραδίδει μαθήματα και σεμινάρια φωνητικής σε Ωδεία, Μουσικές Σχολές και Θεατρικά Εργαστήρια σε όλη την Ελλάδα. Το 2018 ιδρύει στη Θεσσαλονίκη το “FindMyVoice” εργαστήρι.

Σπούδασε κλασικό τραγούδι με τον μπάσο Γιώργο Παππά.

Πήρε δίπλωμα Μονωδίας με Άριστα Παμφηφεί και ‘Α βραβείο στο Κλασικό Ωδείο Χολαργού υπό την καθοδήγηση της μέτζο σοπράνο Rositsa Troeva

Παρακολούθησε σεμινάρια με τους διεθνούς φήμης καλλιτέχνες Ghena Dimitrova και Rudolf Knoll

Έχει διακριθεί σε διεθνείς και εγχώριους διαγωνισμούς λυρικού τραγουδιού.

Εξαετής παρακολούθηση βιωματικών-ψυχολογικών σεμιναρίων με θέμα την σωματική καταγραφή ψυχολογικών σοκ.

Σεμινάριο Υποκριτικής στο θεατρικό εργαστήρι Acting How.

To 2017 παρακολούθησε στο ΜΕΤ School του Λονδίνου κύκλο μαθημάτων με αντικείμενο το Screen Acting ενώ παράλληλα έκανε μαθήματα υποκριτικής και performing με τον βραβευμένο    σουηδό σκηνοθέτη Jonas Grimas. (BAFTA/BBC/TV4 etc.)

Διετέλεσε μέλος της κριτικής επιτροπής των Καλλιτεχνικών Μαθητικών Αγώνων Περιφέρειας Αιγαίου.

Συνεργάστηκε και τραγούδησε με την γερμανίδα σοπράνο Cristiana Jordan στην Γερμανική Σχολή Αθηνών, στην παράσταση «Δύο Γυναίκες, Δύο Ευρωπαίες, Μια Φωνή».

Υπηρέτησε με αφοσίωση το λυρικό τραγούδι για αρκετά χρόνια, δίνοντας ατομικά ρεσιτάλ σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το ρεπερτόριο της στην όπερα περιλάμβανε ρόλους            όπως:

Leonora (La Forza del Destino), Turandot, Aida, Santuzza (Cavalleria Rusticana) κ.α.

Η κλασική παιδεία αποδείχθηκε ότι δεν την εμπόδισε να ακολουθήσει την αγάπη της για άλλα είδη μουσικής όπως blues, rock και soul. Ξεκίνησε να συνεργάζεται με blues rock σχήματα      ως lead singer με εμφανίσεις σε clubs της Αθήνας ,της περιφέρειας και στο εξωτερικό.

Υπήρξε lead singer στη Blues band «Tube a Bassa» όπου για τέσσερα χρόνια έδιναν συναυλίες και συμμετείχαν σε φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα.

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ:

Συμμετείχε σε δύο δίσκους world – fusion, κάνοντας τα φωνητικά. Το 2002 - «Visionary World» και το 2004 «Hyperfly» του Albert Παναγιωτόπουλου και από το 2010 ιδρυτικό μέλος των ALTRIBE ως lead singer και συνθέτρια τραγουδιών του σχήματος.

Με τους ALTRIBE έχει κυκλοφορήσει συνολικά τέσσερα ολοκληρωμένα album και δυο singles.

2011 «Το θαύμα» FM Records

2012 single «Φεύγω ολο πιο μακριά» Warner Music

2014 «Aphrodisiac» AAP

2016 «Spooky Train» Cultural Action/EMSE

2017 single «Too late to come back»

2018 «You heal my heart» Cultural Action/EMSE

Τον Μάιο του 2018 κυκλοφόρησε το πρώτο της ολοκληρωμένο solo album «You heal my heart» με τραγούδια που έχει συνθέσει η ίδια, αλλά και σε συνεργασία με τον Albert Παναγιωτόπουλο, σε παραγωγή και ενορχήστρωση του γνωστού drummer/συνθέτη/παραγωγού Νίκου Αντύπα γνωστού από τους Socrates και τις συνεργασίες του με την Χάρις Αλεξίου, Άλκηστη Πρωτοψάλτη, Sting κ.α.

Περισσότερες Πληροφορίες:

FindMyVoice Facebookhttps://www.facebook.com/findmyvoice/

FIONA ‘s Facebook: https://www.facebook.com/fiona.singer.official/

Email: lambridi.fiona@gmail.com ~ findmyvoice.workshop@gmail.com

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ

Δ/νση: Βύρωνος 3,Θεσσαλονίκη (Κέντρο)

Τηλ: 2316 00 8305 (καθημερινά 11:00-21:00)

Κινητό: 694 723 8850 (καθημερινά 11:00-21:00)

e-mailinfo@babilonia.gr

Facebook: www.facebook.com/babylonia.cultural.center

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ-ONLINE SUBSCRIPTION

(ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ)
Για τις γλώσσες σημειώστε την ΓΛΩΣΣΑ και το ΕΠΙΠΕΔΟ που σας ενδιαφέρει ( πχ. Α1- ΑΓΓΛΙΚΑ ,B2-TOYRKIKA) (For greek language choose your level etc. Greek LEVEL A1, Greek LEVEL A2...)
Τα τμήματα είναι γραμμένα στην σχετική ανακοίνωση.(Πχ. Δευτέρα 19:30-21:45 )- the hours of courses (etc. Monday 19.30-21-45)
Η εγγραφή σας θα ολοκληρωθεί με την καταβολή της 1ης συνδρομής.Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάσει την ημερομηνία καταβολής της 1ης δόσης, καθώς συχνά ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τον αριθμό των συμμετεχόντων ανά σεμινάριο Παρακαλώ περάστε από την γραμματεία του Κέντρου μας για την τακτοποίησή της πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Your registration will be valid only by deposing the half tuition fee. Please pass by our place to complete your registration prior the beginning of the courses.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.