ΙΣΠΑΝΙΚΑ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΙΣΠΑΝΙΚΑ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το Πολιτιστικό Κέντρο Βαβυλωνία ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών για τα σεμινάρια Ισπανικών.

Τα τμήματα θα είναι ανοιχτά για όλους και το συνολικό κόστος του σεμιναρίου είναι 80 ευρώ.Με την εγγραφή προπληρώνεται η 1η δόση των 40 ευρώ. Το σύνολο των ωρών του σεμιναρίου είναι 40 διδακτικές ώρες και η συνολική διάρκεια είναι 4 μήνες. Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου διοργανώνονται, ως αναπόσπαστο κομμάτι της εκμάθησης της γλώσσας, παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις γύρω από τον πολιτισμό της χώρας.

Τα Ισπανικά (español) ή καστιλιάνικα (castellano) είναι μια ιβηρική ρομανική γλώσσα, ‘απόγονος’ της δημώδους λατινικής και ανήκει στην ινδοευρωπαϊκή οικογένεια. Γεννήθηκε στην περιοχή της Καστίλης (όπως υποδεικνύει και το όνομα) και σε λεξιλογικό επίπεδο δέχθηκε επιρροές, μεταξύ άλλων, από την αραβική γλώσσα.

Είναι επίσημη γλώσσα στην Ισπανία και σε 20 χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως επίσης στην Ισημερινή Γουινέα και σε ορισμένες περιοχές των Φιλιππίνων. Πρόκειται για μια γλώσσα που σταδιακά εδραιώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο, κατέχοντας την δεύτερη θέση με τους περισσότερους φυσικούς ομιλητές, δεδομένου ότι πάνω από 472 εκατομμύρια άνθρωποι την χρησιμοποιούν ως μητρική τους, ενώ παράλληλα αυξάνεται το ποσοστό της εκμάθησής της ως ξένης γλώσσας και χρησιμοποιείται ως γλωσσικό μέσο επικοινωνίας σε πολλές περιοχές των Η.Π.Α.. Επίσης, αποτελεί μία από τις επίσημες γλώσσες του ΟΗΕ, της Ε.Ε, του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών, της FIFA (Διεθνής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία) και της IAAF (Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου).

Αποτέλεσε το γλωσσικό όχημα του Μιγέλ ντε Θερβάντες (Miguel de Cervantes) και του Δον Κιχώτη του, των ποιημάτων του Ρουμπέν Δαρίο (Rubén Darío) και του Πάμπλο Νερούδα (Pablo Neruda), του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα (Federico García Lorca) και του Γκαμπριέλ Γκαρθία Μάρκεθ (Gabriel García Márquez), καθώς και άλλων σημαντικών λογοτεχνών που συνέβαλαν στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. 

Ώρες μαθημάτων :

1ο τμήμα  Α1 ΤΡΙΤΗ 20.15-22.30

Διάρκεια: 4 μήνες, 40 διδακτικές ώρες

Κόστος: 80 €

Βεβαίωση Συμμετοχής: Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Περισσότερες Πληροφορίες :

Δ/νση: Βύρωνος 3,Θεσσαλονίκη (Κέντρο)

Τηλ: 2316 00 8305 (καθημερινά 11:00-21:00)

Κινητό: 694 723 8850 (καθημερινά 11:00-21:00)

e-mail : info@babilonia.gr

Facebook: www.facebook.com/babylonia.cultural.center

Για την ηλεκτρονική προεγγραφή συμπληρώνετε την παρακάτω φόρμα.

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ-ONLINE SUBSCRIPTION

(ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ)
Για τις γλώσσες σημειώστε την ΓΛΩΣΣΑ και το ΕΠΙΠΕΔΟ που σας ενδιαφέρει ( πχ. Α1- ΑΓΓΛΙΚΑ ,B2-TOYRKIKA) (For greek language choose your level etc. Greek LEVEL A1, Greek LEVEL A2...)
Τα τμήματα είναι γραμμένα στην σχετική ανακοίνωση.(Πχ. Δευτέρα 19:30-21:45 )- the hours of courses (etc. Monday 19.30-21-45)
Η εγγραφή σας θα ολοκληρωθεί με την καταβολή της 1ης συνδρομής.Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάσει την ημερομηνία καταβολής της 1ης δόσης, καθώς συχνά ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τον αριθμό των συμμετεχόντων ανά σεμινάριο Παρακαλώ περάστε από την γραμματεία του Κέντρου μας για την τακτοποίησή της πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Your registration will be valid only by deposing the half tuition fee. Please pass by our place to complete your registration prior the beginning of the courses.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.