Μαθήματα ούτι στη Θεσσαλονίκη

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα σεμινάρια-μαθήματα ούτι στη Βαβυλωνία! 

Πρόκειται για μαθήματα Θεωρίας και Πρακτικής πάνω στο Ούτι.
Θα ασχοληθούμε με τα εξής:
•    Γνωριμία με τo oύτi  (για τους αρχάριους) και σωστή στάση και τοποθέτηση πάνω σε αυτά.
•    Βασικές αρχές Θεωρίας της Τροπικής Μουσικής της Ανατολικής Μεσογείου- Μακάμ, Ήχοι και άλλα τοπικά Ιδιώματα
•    Πρακτική εφαρμογή στο Ούτi και γνωριμία με τον τροπικό αυτοσχεδιασμό- Ταξίμι
•    Ασκησιολόγιο για την εξοικείωση με την τεχνική του οργάνου
•    Συσχετισμός μεταξύ των Μακάμ και των Ήχων της Βυζαντινής μουσικής.
•    Γνωριμία και εκμάθηση στο βαθμό που θα καταστεί δυνατό, αντιπροσωπευτικών τραγουδιστικών και οργανικών σκοπών του ρεπερτορίου των εν λόγω οργάνων, όπως αυτά εμφανίζονται στα παράλια του Αιγαίου(Μ.Ασία, Δωδεκάνησα), τη Θράκη και τα αστικά κέντρα (Κων/πολη, Σμύρνη, Θεσ/νίκη και Αθήνα)
•    Ενδεχόμενος πειραματισμός και με άλλα ιδιώματα και περιοχές που δεν περιλαμβάνονται στο βασικό ρεπερτόριο του οργάνου.
•    Ακούμε σύγχρονους δεξιοτέχνες των μουσικών μας οργάνων και παίζουμε νεότερες συνθέσεις.  
Κατόπιν συνεννόησης θα δημιουργηθούν και μουσικά σύνολα ή μικρότερα σχήματα για την σύμπραξη των συμμετεχόντων στα εργαστήρια μουσικής και χορού.
Τα μαθήματα διαρκούν δύο διδακτικές ώρες (ένα δίωρο πρακτικά) ανά εβδομάδα και είναι ομαδικά. Κατά τη διάρκειά τους ο διδάσκων θα ασχολείται προσωπικά με κάθε έναν όποτε αυτό είναι απαραίτητο. Κατόπιν συνεννόησης ίσως γίνουν και ορισμένα ατομικά μαθήματα. Στην περίπτωση που υπάρξουν προχωρημένοι θα συζητηθεί η δημιουργία ξεχωριστού τμήματος.
Η γνώση μουσικής γραφής και ανάγνωσης είναι θεμιτή, αλλά όχι απαραίτητη. 
Είναι καλό όλοι οι συμμετέχοντες να διαθέτουν ένα μέσο αποθήκευσης(μπ3, κινητό,κάμερα, συσκευή ηχογράφησης ή ένα απλό φλασάκι) για να μπορούν να πάρουν ηχητικό ή και οπτικό υλικό για το σπίτι.
Μετά το πέρας των τριών πρώτων μηνών του εργαστηρίου και ανάλογα με τη συνέπεια και την ανταπόκριση που θα υπάρξει, οι συμμετέχοντες θα έχουν σίγουρα μια βασική και σταθερή γνώση πάνω στη θεωρία των τρόπων και μια σωστή τοποθέτηση και χρήση του μουσικού οργάνου. Θα μπορούν να αναγνωρίσουν τα μακάμια και να παίξουν ένα στοιχειώδες ,γιατί όχι και περίτεχνο, Ταξίμι. Θα έχουν ''περάσει'' επίσης αρκετά κομμάτια του ρεπερτορίου έτσι ώστε να μπορούν να παίζουν μαζί με άλλους. Τα παραπάνω θα τους δώσουν τα εφόδια να συνεχίσουν την εμβάθυνση στη μουσική και την οργανοπαιξία.
Για τους πιο προχωρημένους θα αυτό μπορεί να γίνει εξ αρχής.

Το μηνιαίο κόστος των σεμιναρίων-εργαστηρίων είναι τα 25 ευρώ. 

Με την εγγραφή προπληρώνονται οι δυο πρώτοι μήνες. 

Ο πρώτος κύκλος μαθημάτων ολοκληρώνεται μετα το πέρας τριών μηνών, δηλαδή 12 μαθημάτων.

Οι μέρες και οι ώρες των μαθημάτων θα οριστούν κατόπιν συνεννόησης με τους ενδιαφερόμενους.

Περισσότερες Πληροφορίες :

Δ/νση: Βύρωνος 3,Θεσσαλονίκη (Κέντρο)

Τηλ. 2316 00 8305 (καθημερινά 11:00-21:00)

e-mail : info@babilonia.gr

Facebook: www.facebook.com/babylonia.babylon

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ-ONLINE SUBSCRIPTION

(ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ)
Για τις γλώσσες σημειώστε την ΓΛΩΣΣΑ και το ΕΠΙΠΕΔΟ που σας ενδιαφέρει ( πχ. Α1- ΑΓΓΛΙΚΑ ,B2-TOYRKIKA) (For greek language choose your level etc. Greek LEVEL A1, Greek LEVEL A2...)
Τα τμήματα είναι γραμμένα στην σχετική ανακοίνωση.(Πχ. Δευτέρα 19:30-21:45 )- the hours of courses (etc. Monday 19.30-21-45)
Η εγγραφή σας θα ολοκληρωθεί με την καταβολή της 1ης συνδρομής.Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάσει την ημερομηνία καταβολής της 1ης δόσης, καθώς συχνά ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τον αριθμό των συμμετεχόντων ανά σεμινάριο Παρακαλώ περάστε από την γραμματεία του Κέντρου μας για την τακτοποίησή της πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Your registration will be valid only by deposing the half tuition fee. Please pass by our place to complete your registration prior the beginning of the courses.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.