ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα νέα τμήματα Γερμανικής γλώσσας για αρχάριους δια ζώσης και εξ αποστάσεως στα Πολυγλωσσικά και Πολυπολιτισμικά Εργαστήρια Γλωσσών της ΒΑΒΥΛΩΝΙΑΣ.

Το σεμινάριο έχει διάρκεια 4 μήνες με μία δίωρη συνάντηση κάθε εβδομάδα. Τα τμήματα είναι ανοιχτά για όλους και το συνολικό κόστος του σεμιναρίου είναι 120 ευρώ. Με την εγγραφή προπληρώνεται η 1η δόση των 60 ευρώ.

Στα εξ αποστάσεως σεμινάρια θα παρέχεται δωρεάν σύγχρονο διδακτικό υλικό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εξ αποστάσεως μαθημάτων.

Στα εξ αποστάσεως σεμινάρια οι συμμετέχοντες θα συνδέονται με τον κατάλληλο εξοπλισμό στην εικονική αίθουσα και θα έχουν οπτικοακουστική επαφή με τον καθηγητή καθώς και τον απαραίτητο χρόνο για ερωτήσεις και απαντήσεις. 

Ο απαραίτητος εξοπλισμός συμμετοχής στα σεμινάρια είναι:
-Ηλεκτρονικός υπολογιστής (με web camera) ή tablet ή smartphone και σύνδεση στο διαδίκτυο.

Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας είναι και ταυτόχρονα κατανόηση και υιοθέτηση του αντίστοιχου πολιτισμού.

Η γλώσσα δεν είναι μόνο ένα εργαλείο συνεννόησης ή ένα μέσο επικοινωνίας, είναι και ο φορέας και ο εκφραστής ιδεών, αξιών και αντιλήψεων. Για αυτό το σκοπό κατά την διάρκεια του σεμιναρίου διοργανώνονται, ως αναπόσπαστο κομμάτι της εκμάθησης της γλώσσας, παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες γύρω από τον πολιτισμό της χώρας.

Η γερμανική γλώσσα (die deutsche Sprache) είναι η επίσημη γλώσσα της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ελβετίας, του Λουξεμβούργου και του Λιχτενστάιν. Ανήκει στην οικογένεια των δυτικών γερμανικών γλωσσών που περιλαμβάνει επίσης τα Αγγλικά, τα Ολλανδικά και τα Άφρικαανς. Είναι κατά πληθυσμό η δεύτερη ομιλούμενη γλώσσα (μετά τα Ρωσικά) στην Ευρώπη με 150 εκατομμύρια ομιλητές και μία από τις επίσημες σε πολλούς διεθνείς οργανισμούς.

Η δύναμη της γερμανικής γλώσσας πηγάζει κυρίως από τη δύναμη του γερμανικού κράτους. Η Γερμανία κατέχει την ισχυρότερη οικονομία στον ευρωπαϊκό χώρο και την τέταρτη ισχυρότερη παγκοσμίως. Όποιος μιλάει τη γερμανική γλώσσα έχει σίγουρα περισσότερες ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης αλλά και εύρεσης εργασίας, καθώς τα γερμανικά αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση σε επαγγέλματα, όπως είναι για παράδειγμα ο τουρισμός.

Ας μην ξεχνάμε όμως και τη συμβολή της γερμανικής γλώσσας, της γλώσσας του Albert Einstein, στην επιστήμη. Συνολικά οι τρεις γερμανόφωνες χώρες, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία καταγράφουν στο ιστορικό τους 22 βραβεία Νόμπελ στη Φυσική, 30 στη Χημεία και 25 στην Ιατρική. Και βέβαια τα γερμανικά είναι και η γλώσσα της Τέχνης και της Λογοτεχνίας! Ο Goethe, o Marx, o Kafka, o Brecht, o Nietzsche και πολλοί άλλοι εκθείασαν τη γερμανική γλώσσα και διέδωσαν μέσω αυτής τα υψηλά τους νοήματα. 

Τέλος, ο Beethoven, ο Schubert και ο Mozart χάρισαν στην παγκόσμια κληρονομιά τα σπουδαιότερα διαμάντια της δυτικής μουσικής, γραμμένα στη γερμανική γλώσσα, στη ΓΛΩΣΣΑ-ΔΥΝΑΜΗ.

Σας περιμένουμε στα Πολυγλωσσικά και Πολυπολιτισμικά Εργαστήρια Γλωσσών της ΒΑΒΥΛΩΝΙΑΣ!

Ώρες μαθημάτων:

1o τμήμα Α1 ΤΡΙΤΗ 18:00-20:15   (ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ)

2ο τμήμα Α1 ΤΕΤΑΡΤΗ 17:00-19:15 (ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ) 

Για τμήματα προχωρημένων επίπεδων απευθυνθείτε στην γραμματεία του κέντρου μας.

Διάρκεια: 4 μήνες

Κόστος: 120€ ( ΣΕ 2 ΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ 60€) 

Βεβαίωση Συμμετοχής: Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς συχνά ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τον αριθμό των συμμετεχόντων ανά σεμινάριο.

Η εγγραφή σας θα ολοκληρωθεί με την καταβολή της 1ης συνδρομής. Παρακαλούμε επικοινωνήστε με την γραμματεία για να ενημερωθείτε για τους τρόπους πληρωμής πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Περισσότερες Πληροφορίες:

Δ/νση: Αγγελάκη 33,Θεσσαλονίκη (Κέντρο)

Τηλ: 2316 00 8305 (καθημερινά 12:30-18:30)

Κινητό: 694 723 8850 (καθημερινά 12:30-18:30)

e-mail: info@babilonia.gr

Facebookwww.facebook.com/babylonia.cultural.center

Για την ηλεκτρονική προεγγραφή συμπληρώνετε την παρακάτω φόρμα.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ-ONLINE SUBSCRIPTION

(ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ)
Για τις γλώσσες σημειώστε την ΓΛΩΣΣΑ και το ΕΠΙΠΕΔΟ που σας ενδιαφέρει ( πχ. Α1- ΑΓΓΛΙΚΑ ,B2-TOYRKIKA) (For greek language choose your level etc. Greek LEVEL A1, Greek LEVEL A2...)
Τα τμήματα είναι γραμμένα στην σχετική ανακοίνωση.(Πχ. Δευτέρα 19:30-21:45 )- the hours of courses (etc. Monday 19.30-21-45)
Η εγγραφή σας θα ολοκληρωθεί με την καταβολή της 1ης συνδρομής.Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάσει την ημερομηνία καταβολής της 1ης δόσης, καθώς συχνά ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τον αριθμό των συμμετεχόντων ανά σεμινάριο Παρακαλώ περάστε από την γραμματεία του Κέντρου μας για την τακτοποίησή της πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Your registration will be valid only by deposing the half tuition fee. Please pass by our place to complete your registration prior the beginning of the courses.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.