ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα νέα τμήματα Ρωσικής γλώσσας  για αρχάριους δια ζώσης και εξ αποστάσεως στα Πολυγλωσσικά και Πολυπολιτισμικά Εργαστήρια Γλωσσών της ΒΑΒΥΛΩΝΙΑΣ.

Το σεμινάριο έχει διάρκεια 4 μήνες (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ) με μία δίωρη συνάντηση κάθε εβδομάδα. Τα τμήματα είναι ανοιχτά για όλους και το συνολικό κόστος του σεμιναρίου είναι 140 ευρώ. Με την εγγραφή προπληρώνεται η 1η δόση των 70 ευρώ.

Για τμήματα πιο προχωρημένων επίπεδων μπορείτε να επικοινωνήσετε με την γραμματεία.

Στα εξ αποστάσεως σεμινάρια θα παρέχεται δωρεάν σύγχρονο διδακτικό υλικό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εξ αποστάσεως μαθημάτων.

Στα εξ αποστάσεως σεμινάρια οι συμμετέχοντες θα συνδέονται με τον κατάλληλο εξοπλισμό στην εικονική αίθουσα και θα έχουν οπτικοακουστική επαφή με τον καθηγητή καθώς και τον απαραίτητο χρόνο για ερωτήσεις και απαντήσεις. 

Ο απαραίτητος εξοπλισμός συμμετοχής στα σεμινάρια είναι:
-Ηλεκτρονικός υπολογιστής (με web camera) ή tablet ή smartphone και σύνδεση στο διαδίκτυο.

Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας είναι και ταυτόχρονα κατανόηση και υιοθέτηση του αντίστοιχου πολιτισμού.

Η γλώσσα δεν είναι μόνο ένα εργαλείο συνεννόησης ή ένα μέσο επικοινωνίας, είναι και ο φορέας και ο εκφραστής ιδεών, αξιών και αντιλήψεων. Για αυτό το σκοπό κατά την διάρκεια του σεμιναρίου διοργανώνονται, ως αναπόσπαστο κομμάτι της εκμάθησης της γλώσσας, παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες γύρω από τον πολιτισμό της χώρας.

Η ρωσική γλώσσα ανήκει στην ανατολική ομάδα των Σλαβικών γλωσσών - ενός κλάδου της  γλωσσικής οικογένειας Ινδοευρωπαϊκών γλωσσών. Είναι η επίσημη γλώσσα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η γλώσσα του ρωσικού έθνους είναι η περισσότερο ομιλούμενη από τις Σλαβικές γλώσσες, η πιο διαδεδομένη γεωγραφικά γλώσσα της Ευρασίας, και η Πέμπτη στην σειρά μεγαλύτερη μητρική γλώσσα στην Ευρώπη. Ενώ παράλληλα ρωσική γλώσσα  είναι μια από τις έξι επίσημες και ενεργές γλώσσες εργασίας του ΟΗΕ και της UNESCO.

Η ιστορία της ρωσικής γλώσσας χρονολογείται από τον 10ο αιώνα μ. χ. Είναι απόγονος της αρχαίας πρωτοσλαβικής γλώσσας, που μιλιόταν από τους Σλάβους αλλά δεν είχε γραφή. Οι δημιουργοί της σλαβικής γραφής ήταν δύο αδέλφια - Έλληνες ιεραπόστολοι από τη Θεσσαλονίκη - ο Κωνσταντίνος (Κύριλλος) και ο Μεθόδιος.

Η ρωσική  γλώσσα χρησιμοποιεί το κυριλλικό αλφάβητο, που εισήχθη στη Ρωσία το 10ο αιώνα μετά τον εκχριστιανισμό της. Στην σημερινή του μορφή το ρωσικό αλφάβητο αποτελείται από 33 γράμματα: 21 σύμφωνα και 10 φωνήεντα, καθώς και από δύο σημεία, το "μαλακό' και το "σκληρό", που δεν προφέρονται.

Η ρωσική γλώσσα δεν είναι μόνο μια από τις πιο διαδεδομένες γλώσσες παγκοσμίως. Είναι η γλώσσα των μεγάλων κλασικών της παγκόσμιας λογοτεχνίας - του Πούσκιν, του Τολστόι, του Ντοστογιέφσκι, του Τσέχοβ, της Τσβετάεβα, της Αχμάτοβα... Είναι η γλώσσα του μέλλοντος. 

Σας περιμένουμε στα Πολυγλωσσικά και Πολυπολιτισμικά Εργαστήρια Γλωσσών της ΒΑΒΥΛΩΝΙΑΣ!

Ώρες μαθημάτων:

1ο τμήμα Α1 ΔΕΥΤΕΡΑ 18:00-20:15 (ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ)

Διάρκεια: 4 μήνες

Κόστος: 140 € (ΣΕ 2 ΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ 70€)

Βεβαίωση Συμμετοχής: Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς συχνά ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τον αριθμό των συμμετεχόντων ανά σεμινάριο.

Η εγγραφή σας θα ολοκληρωθεί με την καταβολή της 1ης συνδρομής. Παρακαλούμε επικοινωνήστε με την γραμματεία για να ενημερωθείτε για τους τρόπους πληρωμής πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Περισσότερες Πληροφορίες:

Δ/νση: Βύρωνος 3,Θεσσαλονίκη (Κέντρο)

Τηλ: 2316 00 8305 (καθημερινά 11:30-18:30)

Κινητό: 694 723 8850 (καθημερινά 11:30-18:30)

e-mailinfo@babilonia.gr

Facebookwww.facebook.com/babylonia.cultural.center

Για την ηλεκτρονική προεγγραφή συμπληρώνετε την παρακάτω φόρμα.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ-ONLINE SUBSCRIPTION

(ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ)
Για τις γλώσσες σημειώστε την ΓΛΩΣΣΑ και το ΕΠΙΠΕΔΟ που σας ενδιαφέρει ( πχ. Α1- ΑΓΓΛΙΚΑ ,B2-TOYRKIKA) (For greek language choose your level etc. Greek LEVEL A1, Greek LEVEL A2...)
Τα τμήματα είναι γραμμένα στην σχετική ανακοίνωση.(Πχ. Δευτέρα 19:30-21:45 )- the hours of courses (etc. Monday 19.30-21-45)
Η εγγραφή σας θα ολοκληρωθεί με την καταβολή της 1ης συνδρομής.Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάσει την ημερομηνία καταβολής της 1ης δόσης, καθώς συχνά ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τον αριθμό των συμμετεχόντων ανά σεμινάριο Παρακαλώ περάστε από την γραμματεία του Κέντρου μας για την τακτοποίησή της πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Your registration will be valid only by deposing the half tuition fee. Please pass by our place to complete your registration prior the beginning of the courses.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.