ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα νέα τμήματα Βουλγαρικής γλώσσας για αρχάριους δια ζώσης και εξ αποστάσεως στα Πολυγλωσσικά και Πολυπολιτισμικά Εργαστήρια Γλωσσών της ΒΑΒΥΛΩΝΙΑΣ.

Το σεμινάριο έχει διάρκεια 4 μήνες (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ) με μία δίωρη συνάντηση κάθε εβδομάδα. Τα τμήματα είναι ανοιχτά για όλους και το συνολικό κόστος του σεμιναρίου είναι 120 ευρώ. Με την εγγραφή προπληρώνεται η 1η δόση των 60 ευρώ. 

Για τμήματα πιο προχωρημένων επίπεδων μπορείτε να επικοινωνήσετε με την γραμματεία.

Στα εξ αποστάσεως σεμινάρια θα παρέχεται δωρεάν σύγχρονο διδακτικό υλικό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εξ αποστάσεως μαθημάτων.

Στα εξ αποστάσεως σεμινάρια οι συμμετέχοντες θα συνδέονται με τον κατάλληλο εξοπλισμό στην εικονική αίθουσα και θα έχουν οπτικοακουστική επαφή με τον καθηγητή καθώς και τον απαραίτητο χρόνο για ερωτήσεις και απαντήσεις. 

Ο απαραίτητος εξοπλισμός συμμετοχής στα σεμινάρια είναι:
-Ηλεκτρονικός υπολογιστής (με web camera) ή tablet ή smartphone και σύνδεση στο διαδίκτυο.

Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας είναι και ταυτόχρονα κατανόηση και υιοθέτηση του αντίστοιχου πολιτισμού.

Η γλώσσα δεν είναι μόνο ένα εργαλείο συνεννόησης ή ένα μέσο επικοινωνίας, είναι και ο φορέας και ο εκφραστής ιδεών, αξιών και αντιλήψεων. Για αυτό το σκοπό κατά την διάρκεια του σεμιναρίου διοργανώνονται, ως αναπόσπαστο κομμάτι της εκμάθησης της γλώσσας, παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες γύρω από τον πολιτισμό της χώρας.

Τα Bουλγαρικά είναι μέλος της νότιας σλαβικής ομάδας γλωσσών. Τα σύγχρονα Bουλγαρικά χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα και δανείστηκαν αρκετές λέξεις από τα ελληνικά και τα τουρκικά. Α κόμη υπάρχουν δάνεια από τα ρωσικά Γαλλικά Γερμανικά και περσικά ενώ είναι η μητρική γλώσσα για περίπου 10 εκατομμύρια ανθρώπους.Μετά την ένταξη της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση η βουλγαρική είναι η μοναδική γλώσσα μεταξύ των γλωσσών της Ένωσης η οποία χρησιμοποιεί κυριλλικό αλφάβητο.

Το βουλγαρικό αλφάβητο αποτελείται από 30 γράμματα, 6 γράμματα επιπλέον σε σχέση με το ελληνικό.
Στη σύγχρονη Bουλγαρική γλώσσα δεν υπάρχουν πτώσεις. Τη θέση των πτώσεων έχουν λάβει προθέσεις, γεγονός το οποίο διευκολύνει ακόμη περισσότερο την εκμάθηση αυτής της γλώσσας.
Στη βουλγαρική γλώσσα υπάρχουν αρκετές λέξεις οι οποίες αν δεν ηχούνται ακριβώς το ίδιο όπως στην ελληνική, μοιάζουν αρκετά - 'πανταλόν' σημαίνει 'παντελόνι', 'σαλάτα' θα πει 'σαλάτα', ενώ 'καναπέ' είναι ο 'καναπές'.

Ως σλάβικη γλώσσα, πόλύ κοντά στη βουλγαρική είναι οι γλώσσες της ΠΓΔΜ, της Σερβίας και της Κροατίας.Ένα ακόμη θετικό στοιχείο είναι πως, μαθαίνοντας βουλγάρικα που είναι η μαμά γλώσσα στις υπόλοιπες σλαβικές γλώσσες καθώς και της ρωσικής, είναι πολύ εύκολο για κάποιον να μάθει έπειτα σέρβικα, ρώσικα κτλ.

Σας περιμένουμε στα Πολυγλωσσικά και Πολυπολιτισμικά Εργαστήρια Γλωσσών της ΒΑΒΥΛΩΝΙΑΣ!

Ώρες μαθημάτων:

1o τμήμα Α1 ΠΕΜΠΤΗ 18:00-20:15 (ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ)

Διάρκεια: 4 μήνες

Κόστος: 120 € (σε δύο δόσεις των 60€)

Βεβαίωση Συμμετοχής: Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς συχνά ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τον αριθμό των συμμετεχόντων ανά σεμινάριο.

Η εγγραφή σας θα ολοκληρωθεί με την καταβολή της 1ης συνδρομής. Παρακαλούμε επικοινωνήστε με την γραμματεία για να ενημερωθείτε για τους τρόπους πληρωμής πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Περισσότερες Πληροφορίες:

Δ/νση: Βύρωνος 3,Θεσσαλονίκη (Κέντρο)

Τηλ: 2316 00 8305 (καθημερινά 11:30-18:30)

Κινητό: 694 723 8850 (καθημερινά 11:30-18:30)

e-mail: info@babilonia.gr

Facebook: www.facebook.com/babylonia.cultural.center

Για την ηλεκτρονική προεγγραφή συμπληρώνετε την παρακάτω φόρμα.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ-ONLINE SUBSCRIPTION

(ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ)
Για τις γλώσσες σημειώστε την ΓΛΩΣΣΑ και το ΕΠΙΠΕΔΟ που σας ενδιαφέρει ( πχ. Α1- ΑΓΓΛΙΚΑ ,B2-TOYRKIKA) (For greek language choose your level etc. Greek LEVEL A1, Greek LEVEL A2...)
Τα τμήματα είναι γραμμένα στην σχετική ανακοίνωση.(Πχ. Δευτέρα 19:30-21:45 )- the hours of courses (etc. Monday 19.30-21-45)
Η εγγραφή σας θα ολοκληρωθεί με την καταβολή της 1ης συνδρομής.Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάσει την ημερομηνία καταβολής της 1ης δόσης, καθώς συχνά ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τον αριθμό των συμμετεχόντων ανά σεμινάριο Παρακαλώ περάστε από την γραμματεία του Κέντρου μας για την τακτοποίησή της πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Your registration will be valid only by deposing the half tuition fee. Please pass by our place to complete your registration prior the beginning of the courses.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.