ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ξεκίνησαν εγγραφές για το νέο τμήμα Κινεζικής γλώσσας για αρχάριους στα Πολυγλωσσικά και Πολυπολιτισμικά Εργαστήρια Γλωσσών της ΒΑΒΥΛΩΝΙΑΣ.

Το τμήμα είναι ανοιχτά για όλους και το συνολικό κόστος του σεμιναρίου είναι 140 ευρώ. Με την εγγραφή προπληρώνεται η 1η δόση των 70 ευρώ.

Το σεμινάριο έχει διάρκεια 4 μήνες (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ) με μία δίωρη συνάντηση κάθε εβδομάδα.

Για τμήματα πιο προχωρημένων επίπεδων μπορείτε να επικοινωνήσετε με την γραμματεία.

Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας είναι και ταυτόχρονα κατανόηση και υιοθέτηση του αντίστοιχου πολιτισμού.

Η γλώσσα δεν είναι μόνο ένα εργαλείο συνεννόησης ή ένα μέσο επικοινωνίας, είναι και ο φορέας και ο εκφραστής ιδεών, αξιών και αντιλήψεων. Για αυτό το σκοπό κατά την διάρκεια του σεμιναρίου διοργανώνονται, ως αναπόσπαστο κομμάτι της εκμάθησης της γλώσσας, παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες γύρω από τον πολιτισμό της χώρας.

Τα Κινέζικα και συγκεκριμένα η γλώσσα στην οποία αναφερόμαστε ως Standard Chinese – ή Μανδαρινική, όπως έχει επικρατήσει να λέγεται – είναι, με στοιχεία του 2007, μητρική γλώσσα για το 14,1% του παγκόσμιου πληθυσμού. Το ποσοστό αυτό την κατατάσσει πρώτη στο σχετικό κατάλογο, με το ποσοστό της να είναι σχεδόν τριπλάσιο από τη δεύτερη ή την τρίτη γλώσσα, που είναι τα Ισπανικά (5,85%) και τα Αγγλικά (5,52%) αντίστοιχα. Είναι η επίσημη γλώσσα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας αλλά και της Δημοκρατίας της Κίνας (Ταϊβάν).

Τα Κινέζικα ανήκουν στη Σινοθιβετιανή οικογένεια γλωσσών, είναι δηλαδή, όπως όλες οι αδερφές της, μια γλώσσα ‘απομονωτική’. Το βασικό χαρακτηριστικό μιας απομονωτικής γλώσσας είναι ότι οι λέξεις της δεν παρουσιάζουν μορφολογική διαφοροποίηση. Με άλλα λόγια, οι λέξεις δεν αλλάζουν, όπως στις κλιτές γλώσσες όπως η δική μας. Τα ουσιαστικά και τα επίθετα δεν έχουν γένη, δεν έχουν πληθυντικό ούτε πτώσεις. Τα ρήματα δεν έχουν πρόσωπα, δεν έχουν εγκλίσεις ούτε χρόνους. ‘Μα, πώς μιλάνε;;;’, θα ρωτήσει κάποιος. ‘Αλλιώς’, είναι η απάντηση: η γλώσσα τους είναι πολύ διαφορετική από τη δική μας. Κι όχι μόνο η γλώσσα καθαυτή αλλά και η γραφή της, μια και οι Κινέζοι δε χρησιμοποιούν κάποιο είδος αλφαβήτου για να γράψουν.

Τα Κινέζικα δεν είναι – για ‘μας τους Ευρωπαίους – εύκολη γλώσσα. Δεν είναι όμως ούτε τρομερά δύσκολη, όπως πιστεύουν πολλοί. Γι’ αυτόν που θ’ αποφασίσει ν’ ασχοληθεί μαζί τους, ισχύει ό,τι και για οποιαδήποτε άλλη γλώσσα: Συστηματική προσπάθεια.

Και, αν αφήσει κανείς στην άκρη το εύκολο ή το δύσκολο, τα Κινέζικα είναι ένα παράθυρο σ’ έναν πολύχρωμο, καινούριο κόσμο: τόσο γλωσσολογικά, μια και ανακαλύπτει κανείς έναν άλλο τρόπο να δένει τις λέξεις σε νοήματα, όσο και πολιτισμικά, μια και πίσω απ’ αυτή τη γλώσσα βρίσκεται μια χώρα που είναι για την Άπω Ανατολή ό,τι είναι η Ελλάδα για το Δυτικό κόσμο.

Σας περιμένουμε στα Πολυγλωσσικά και Πολυπολιτισμικά Εργαστήρια Γλωσσών της ΒΑΒΥΛΩΝΙΑΣ!

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς συχνά ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τον αριθμό των συμμετεχόντων ανά σεμινάριο

Ώρες μαθημάτων:

1ο τμήμα Α1 ΠΕΜΠΤΗ 18:00-20:15

Διάρκεια: 4 μήνες

Κόστος: 140€

Βεβαίωση Συμμετοχής: Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Περισσότερες Πληροφορίες:

Δ/νση: Βύρωνος 3,Θεσσαλονίκη (Κέντρο)

Τηλ: 2316 00 8305 (καθημερινά 11:00-20:00)

Κινητό: 694 723 8850 (καθημερινά 11:00-20:00)

e-mailinfo@babilonia.gr

Facebookwww.facebook.com/babylonia.cultural.center

Η εγγραφή σας θα ολοκληρωθεί με την καταβολή της 1ης συνδρομής. Παρακαλώ περάστε από την γραμματεία του Κέντρου μας για την τακτοποίησή της πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Για την ηλεκτρονική προεγγραφή συμπληρώνετε την παρακάτω φόρμα.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ-ONLINE SUBSCRIPTION

(ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ)
Για τις γλώσσες σημειώστε την ΓΛΩΣΣΑ και το ΕΠΙΠΕΔΟ που σας ενδιαφέρει ( πχ. Α1- ΑΓΓΛΙΚΑ ,B2-TOYRKIKA) (For greek language choose your level etc. Greek LEVEL A1, Greek LEVEL A2...)
Τα τμήματα είναι γραμμένα στην σχετική ανακοίνωση.(Πχ. Δευτέρα 19:30-21:45 )- the hours of courses (etc. Monday 19.30-21-45)
Η εγγραφή σας θα ολοκληρωθεί με την καταβολή της 1ης συνδρομής.Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάσει την ημερομηνία καταβολής της 1ης δόσης, καθώς συχνά ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τον αριθμό των συμμετεχόντων ανά σεμινάριο Παρακαλώ περάστε από την γραμματεία του Κέντρου μας για την τακτοποίησή της πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Your registration will be valid only by deposing the half tuition fee. Please pass by our place to complete your registration prior the beginning of the courses.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.