Σεμινάριο ορθοφωνίας- τοποθέτησης φωνής- εκφοράς λόγου στη Θεσσαλονίκη

Ξεκίνησαν εγγραφές για σεμινάριο ορθοφωνίας στο Πολιτιστικό Κέντρο Βαβυλωνία.Στόχος είναι να μάθουμε να χρησιμοποιούμε τη φωνή μας χωρίς να ταλαιπωρούμε τις φωνητικές μας χορδές. Θα μάθουμε βασικούς κανόνες ορθοφωνίας (αναπνοή, τοποθέτηση φωνής, άρθρωση λόγου, έκφραση) που μπορούμε να εφαρμόσουμε άμεσα στην καθημερινότητά μας. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς, δικηγόρους, δημοσιογράφους, ηθοποιούς και γενικά σε όσους χρησιμοποιούν τον προφορικό λόγο.
Αναλυτικά οι ενότητες του εργαστηρίου είναι:
• Αναπνοή (διαφραγματική, ολική)
• Εκφορά λόγου (άρθρωση λόγου)
• Τοποθέτηση φωνής
• Κανόνες προφοράς και πρακτική εφαρμογή
• Εκφορά φθόγγων - φωνητικά συνταιριάσματα
• Καθαρότητα φωνής (όγκος, ένταση, μέταλλο φωνής)
• Ασκήσεις αναπνοής - Χαλάρωση
Ίσως κάποιοι αισθάνονται ότι θα τους «καταπιεί» η σκηνή, η έδρα, το ακροατήριο. Ίσως κάποιοι  νομίζουν ότι τους κόβεται η αναπνοή και χάνουν τη φωνή τους όταν πρέπει να μιλήσουν μπροστά σε κοινό ή μπροστά από ένα μικρόφωνο. Σε αυτό τον κύκλο των σεμιναρίων θα μάθουμε να αντιμετωπίζουμε όλες αυτές τις αγωνίες με το να γνωρίσουμε καλύτερα τη φυσιολογία της αναπνοής και τη διαδικασία που φυσικά ακολουθεί το σώμα για την παραγωγή της φωνής. Σας περιμένουμε να ανακαλύψουμε μαζί τις δικές σας φωνητικές δυνατότητες.

Αναγκαία τα άνετα ρούχα, ένα έξτρα ζευγάρι κάλτσες, τετράδιο, στυλό και φυσικά την καλή μας διάθεση.

Τα τμήματα είναι ανοιχτά για όλους και το συνολικό κόστος του σεμιναρίου είναι 80 ευρώ. Με την εγγραφή προπληρώνεται η 1η δόση των 40 ευρώ. Το σύνολο των ωρών του σεμιναρίου είναι 20 διδακτικές ώρες και η συνολική διάρκεια είναι 2 μήνες. Οι παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις δεν συμπεριλαμβάνονται εντός των ωρών αυτών.

Ώρες μαθημάτων :

1. 1ο τμήμα: ΠΕΜΠΤΗ 13:00 - 15:15

Διάρκεια: 2 μήνες, 20 διδακτικές ώρες

Κόστος: 80 €

Εισηγητές: Νίνα Φωτιάδου 

Βεβαίωση Συμμετοχής: Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Υπάρχει η δυνατότητα με το πέρας των  μαθημάτων να δημιουργηθεί τμήμα Θεατρικής Έκφρασης Ενηλίκων, όπου πιο ολοκληρωμένα θα μπορέσουμε να ασχοληθούμε με την έκφραση μέσα από βιωματικές ασκήσεις και παιχνίδια να έρθουμε σε επαφή με μια μεγάλη γκάμα χαρακτήρων και ρόλων ζωής, ταξιδεύοντας μέσα σε σχέσεις, χαρακτήρες και καταστάσεις, απελευθερώνοντας τη δημιουργικότητά μας, αναπτύσσοντας  τη φαντασία μας. Στόχος είναι η έκφραση και η αυτογνωσία, μέσο θα είναι το παιχνίδι και όχημα το θέατρο.

Περισσότερες Πληροφορίες :

Δ/νση: Βύρωνος 3,Θεσσαλονίκη (Κέντρο)

Τηλ. 2316 00 8305 (καθημερινά 11:00-21:00)

e-mail : info@babilonia.gr

Facebook: www.facebook.com/babylonia.babylon

Για την ηλεκτρονική προεγγραφή συμπληρώνετε την παρακάτω φόρμα

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ-ONLINE SUBSCRIPTION

(ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ)
Για τις γλώσσες σημειώστε την ΓΛΩΣΣΑ και το ΕΠΙΠΕΔΟ που σας ενδιαφέρει ( πχ. Α1- ΑΓΓΛΙΚΑ ,B2-TOYRKIKA) (For greek language choose your level etc. Greek LEVEL A1, Greek LEVEL A2...)
Τα τμήματα είναι γραμμένα στην σχετική ανακοίνωση.(Πχ. Δευτέρα 19:30-21:45 )- the hours of courses (etc. Monday 19.30-21-45)
Η εγγραφή σας θα ολοκληρωθεί με την καταβολή της 1ης συνδρομής.Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάσει την ημερομηνία καταβολής της 1ης δόσης, καθώς συχνά ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τον αριθμό των συμμετεχόντων ανά σεμινάριο Παρακαλώ περάστε από την γραμματεία του Κέντρου μας για την τακτοποίησή της πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Your registration will be valid only by deposing the half tuition fee. Please pass by our place to complete your registration prior the beginning of the courses.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.