Βιωματικά σεμινάρια στη Θεσσαλονίκη

Στη ζωή μας πολλές φορές χρειάζεται να κάνουμε νέα άλματα και αναζητήσεις που ξεκινάνε πάντα με το πρώτο μικρό βήμα. 

Συνήθως αμφιβάλλουμε, φοβόμαστε το άγνωστο, το τί θα συναντήσουμε, πώς θα αντεπεξέλθουμε στις νέες συνθήκες και στο νέο περιβάλλον. Δηλαδή φοβόμαστε το ρίσκο και την αποτυχία. Η αλήθεια είναι όμως, πως πρέπει να επιλέξουμε, και αν θέλετε: να “παίζουμε” αυτό το παιχνίδι. Μπορεί να χάσουμε, μπορεί να κερδίσουμε, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως θα μάθουμε, θα αναζητήσουμε, θα ψάξουμε και το μόνο σίγουρο είναι πως θα αποκομίσουμε την εμπειρία ότι προσπαθήσαμε, και δεν μείναμε μόνο στις σκέψεις του νου. Πρέπει να επιλέξουμε, αν θα αναλωνόμαστε στα ίδια και στα ίδια ή εάν θα ξανά ανοιχτούμε σε νέα ταξίδια. Η επιλογή είναι δική μας, όπως άλλωστε η απόφαση και το ταξίδι. Τα φτερά μας λοιπόν, είναι για να πετάμε και όχι για να φαντάζουν όμορφα πάνω μας … ας τα ξεδιπλώσουμε και ας επιχειρήσουμε το ταξίδι….’’   Χ.Μπουκάι

vs.jpg

false

Σε ένα τέτοιο ταξίδι σας προσκαλούμε με αυτόν τον κύκλο σεμιναρίων προσκαλώντας τους συμμετέχοντες, φεύγοντας να κερδίσουν την ενδυνάμωση του εαυτού τους, την αναγνώριση και έκφραση των συναισθημάτων τους, την προσωπική τους διερεύνηση και αναζήτηση καθώς και την ανάπτυξη εναλλακτικών τρόπων αντιμετώπισης της καθημερινότητας.
‘’Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για τον εαυτό μου που ενδεχομένως ζει σήμερα μέσα στα άγχη και τα προβλήματα, μπορώ να τον ΓΝΩΡΙΣΩ και να τον ΑΝΑΠΤΥΞΩ’’.

 

Θεματολογία:

1. Αναγνώριση και αποδοχή συναισθημάτων – Προσωπική ανάπτυξη
2. Ανθρώπινες σχέσεις -Κακοποίηση
3. Είμαι το σώμα μου – Διατροφή
4. Άγχος – Φοβίες
5. Διαχείριση του προσωπικού μου χρόνου - Αναβλητικότητα -  Τελειομανία
6. Θετική σκέψη, αυτοεκτίμηση και κρίση
7. Απώλεια – Πένθος – Θάνατος
8. Ελεύθερια/ Όρια και κοινωνικά πρότυπα–Το  Εσωτερικό μας παιδί

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται  2 φορές το μήνα, η διάρκεια τους θα είναι 2 ώρες και θα χωρίζονται σε δύο ενότητες: εκπαιδευτική και βιωματική. Στην πρώτη ενότητα θα προσεγγίζεται το εκάστοτε θέμα επιστημονικά με αναφορές στην θεωρία-βιβλιογραφία και στην δεύτερη ενότητα θα γίνεται ανταλλαγή απόψεων και βιωματικές ασκήσεις σε σχέση με το προς συζήτηση θέμα. Έτσι, τα σεμινάρια απευθύνονται σε άτομα που στοχεύουν στην προσωπική ανάπτυξη και την αυτογνωσία μέσα από ανταλλαγή απόψεων και βιωματικών  συζητήσεων.
Το συνολικό κόστος του σεμιναρίου είναι 100 ευρώ. Με την εγγραφή προπληρώνεται η 1η δόση των  50 ευρώ.Η διάρκεια θα είναι τρίμηνη και το σύνολο των ωρών του τριμήνου θα είναι  16 ώρες.

Ημερομηνίες:
Απρίλιος: 8/04, 22/04
Μάιος: 20/05, 27/05
Ιούνιος: 03/06, 17/06, 24/06
Ιούλιος: 08/07

Συντονίστριες:
Μαρία Γιαννοπούλου, Ψυχολόγος, MSc in Psychiatry, Gestalt Ψυχοθεραπεία
Βιολέττα Συκάρη, Ψυχολόγος, MSc in Mental Health, Γνωστική Αναλυτική Ψυχοθεραπεία

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται:
Παρασκευή 10.00-12.00

Περισσότερες Πληροφορίες :

Δ/νση: Βύρωνος 3,Θεσσαλονίκη (Κέντρο)

Τηλ. 2316 00 8305 (11:00-21:00)

Εmail : info@babilonia.gr

Facebook: www.facebook.com/babylonia.babylon

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ-ONLINE SUBSCRIPTION

(ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ)
Για τις γλώσσες σημειώστε την ΓΛΩΣΣΑ και το ΕΠΙΠΕΔΟ που σας ενδιαφέρει ( πχ. Α1- ΑΓΓΛΙΚΑ ,B2-TOYRKIKA) (For greek language choose your level etc. Greek LEVEL A1, Greek LEVEL A2...)
Τα τμήματα είναι γραμμένα στην σχετική ανακοίνωση.(Πχ. Δευτέρα 19:30-21:45 )- the hours of courses (etc. Monday 19.30-21-45)
Η εγγραφή σας θα ολοκληρωθεί με την καταβολή της 1ης συνδρομής.Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάσει την ημερομηνία καταβολής της 1ης δόσης, καθώς συχνά ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τον αριθμό των συμμετεχόντων ανά σεμινάριο Παρακαλώ περάστε από την γραμματεία του Κέντρου μας για την τακτοποίησή της πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Your registration will be valid only by deposing the half tuition fee. Please pass by our place to complete your registration prior the beginning of the courses.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.