ΜΑΘΕ ΑΡΑΒΙΚΑ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ανακοινώνει το νέο κύκλο εργαστηρίων εκμάθησης Αραβικής γλώσσας για αρχάριους στη Θεσσαλονίκη.

Τα τμήματα θα είναι ανοιχτά για όλους και το συνολικό κόστος του σεμιναρίου είναι 80 ευρώ. Με την εγγραφή προπληρώνεται η 1η δόση των 40 ευρώ. Το σύνολο των ωρών του σεμιναρίου είναι 40 διδακτικές ώρες και η συνολική διάρκεια είναι 4 μήνες.

Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας είναι και ταυτόχρονα κατανόηση και υιοθέτηση του αντίστοιχου πολιτισμού.

Η γλώσσα δεν είναι μόνο ένα εργαλείο συνεννόησης ή ένα μέσο επικοινωνίας, είναι και ο φορέας και ο εκφραστής ιδεών, αξιών και αντιλήψεων. Για αυτό το σκοπό κατά την διάρκεια του σεμιναρίου διοργανώνονται, ως αναπόσπαστο κομμάτι της εκμάθησης της γλώσσας, παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες γύρω από τον πολιτισμό της χώρας.

Σας περιμένουμε στα Πολυγλωσσικά και Πολυπολιτισμικά Εργαστήρια Γλωσσών της ΒΑΒΥΛΩΝΙΑΣ!

Η Αραβική γλώσσα ομιλείται σε 22 Αραβικές χώρες που ανήκουν στο Σ.Α.Κ. (Σύνδεσμο Αραβικών Κρατών جامعة الدول العربية  ) με πληθυσμό 400 εκ. Άραβες.

Η Αραβική γλώσσα ανήκει στην οικογένεια των σημιτικών γλωσσών . Οι σημιτικές γλώσσες της αρχαιότητας είναι : Η Αραβική , η Αραμαϊκή , η Ασσυριακή , η Βαβυλωνιακή , η Φοινικική και η Εβραϊκή .

Η Αραβική γλώσσα είναι η μόνη σημιτική γλώσσα που έχει γνωρίσει την μεγαλύτερη γεωγραφική και δημογραφική εξάπλωση μέχρι τώρα .

Επίσης η Αραβική γλώσσα είναι η γλώσσα του Κορανιού που είναι το Ιερό βιβλίο των Μουσουλμάνων .

Η Αραβική γλώσσα δάνεισε το αλφάβητό της σε πολλές γλώσσες όπως , η Οθωμανική / η Τούρκικη , η Περσική και η Μαλαισιανή , πολλές είναι οι αραβικές λέξεις που βρίσκονται στην Τούρκικη γλώσσα (πάνω από 30%) , το ίδιο στην Περσική γλώσσα που είναι πάνω από 50% αραβικές λέξεις .

Τα Αραβικά γράμματα είναι 28 και η Αραβική γλώσσα γράφεται από την δεξιά προς την αριστερά.

Η Αραβική γλώσσα είναι από τις επίσημες γλώσσες των Ε. Εθνών από το 1974.

Επίσης η Αραβική γλώσσα είναι το εργαλείο μιας λογοτεχνίας από τις σπουδαιότερες στην παγκόσμια λογοτεχνική σκηνή.

Ώρες μαθημάτων:

1ο τμήμα Α1 ΣΑΒΒΑΤΟ 13:00-15:15

Διάρκεια: 4 μήνες, 40 διδακτικές ώρες

Κόστος: 80 €

Βεβαίωση Συμμετοχής: Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Περισσότερες Πληροφορίες:

Δ/νση: Βύρωνος 3,Θεσσαλονίκη (Κέντρο)

Τηλ: 2316 00 8305 (καθημερινά 11:00-21:00)

Κινητό: 694 723 8850 (καθημερινά 11:00-21:00)

e-mail : info@babilonia.gr

Facebook: www.facebook.com/babylonia.cultural.center

Για την ηλεκτρονική προεγγραφή συμπληρώνετε την παρακάτω φόρμα.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ-ONLINE SUBSCRIPTION

(ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ)
Για τις γλώσσες σημειώστε την ΓΛΩΣΣΑ και το ΕΠΙΠΕΔΟ που σας ενδιαφέρει ( πχ. Α1- ΑΓΓΛΙΚΑ ,B2-TOYRKIKA) (For greek language choose your level etc. Greek LEVEL A1, Greek LEVEL A2...)
Τα τμήματα είναι γραμμένα στην σχετική ανακοίνωση.(Πχ. Δευτέρα 19:30-21:45 )- the hours of courses (etc. Monday 19.30-21-45)
Η εγγραφή σας θα ολοκληρωθεί με την καταβολή της 1ης συνδρομής.Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάσει την ημερομηνία καταβολής της 1ης δόσης, καθώς συχνά ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τον αριθμό των συμμετεχόντων ανά σεμινάριο Παρακαλώ περάστε από την γραμματεία του Κέντρου μας για την τακτοποίησή της πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Your registration will be valid only by deposing the half tuition fee. Please pass by our place to complete your registration prior the beginning of the courses.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.