ΡΩΣΙΚΑ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

μαθήματα ρωσικών θεσσαλονίκη

Το Πολιτιστικό Κέντρο Βαβυλωνία ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών για τα σεμινάρια Ρωσικών.

Τα τμήματα θα είναι ανοιχτά για όλους και το συνολικό κόστος του σεμιναρίου είναι 80 ευρώ. Με την εγγραφή προπληρώνεται η 1η δόση των 40 ευρώ. Το σύνολο των ωρών του σεμιναρίου είναι 40 διδακτικές ώρες και η συνολική διάρκεια είναι 4 μήνες. Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου διοργανώνονται, ως αναπόσπαστο κομμάτι της εκμάθησης της γλώσσας, παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις γύρω από τον πολιτισμό της χώρας.

Η ρωσική γλώσσα ανήκει στην ανατολική ομάδα των Σλαβικών γλωσσών - ενός κλάδου της  γλωσσικής οικογένειας Ινδοευρωπαϊκών γλωσσών. Είναι η επίσημη γλώσσα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η γλώσσα του ρωσικού έθνους είναι η περισσότερο ομιλούμενη από τις Σλαβικές γλώσσες, η πιο διαδεδομένη γεωγραφικά γλώσσα της Ευρασίας, και η Πέμπτη στην σειρά μεγαλύτερη μητρική γλώσσα στην Ευρώπη. Ενώ παράλληλα ρωσική γλώσσα  είναι μια από τις έξι επίσημες και ενεργές γλώσσες εργασίας του ΟΗΕ και της UNESCO.

Η ιστορία της ρωσικής γλώσσας χρονολογείται από τον 10ο αιώνα μ. χ. Είναι απόγονος της αρχαίας πρωτοσλαβικής γλώσσας, που μιλιόταν από τους Σλάβους αλλά δεν είχε γραφή. Οι δημιουργοί της σλαβικής γραφής ήταν δύο αδέλφια - Έλληνες ιεραπόστολοι από τη Θεσσαλονίκη - ο Κωνσταντίνος (Κύριλλος) και ο Μεθόδιος.

Η ρωσική  γλώσσα χρησιμοποιεί το κυριλλικό αλφάβητο, που εισήχθη στη Ρωσία το 10ο αιώνα μετά τον εκχριστιανισμό της. Στην σημερινή του μορφή το ρωσικό αλφάβητο αποτελείται από 33 γράμματα: 21 σύμφωνα και 10 φωνήεντα, καθώς και από δύο σημεία, το "μαλακό' και το "σκληρό", που δεν προφέρονται. 

Η ρωσική γλώσσα δεν είναι μόνο μια από τις πιο διαδεδομένες γλώσσες παγκοσμίως. Είναι η γλώσσα των μεγάλων κλασικών της παγκόσμιας λογοτεχνίας - του Πούσκιν, του Τολστόι, του Ντοστογιέφσκι, του Τσέχοβ, της Τσβετάεβα, της Αχμάτοβα... Είναι η γλώσσα του μέλλοντος. 

Ώρες μαθημάτων :

1o τμήμα: Α1 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15.30-17.45

Διάρκεια: 4 μήνες, 40 διδακτικές ώρες

Κόστος: 80 €

Βεβαίωση Συμμετοχής: Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Περισσότερες Πληροφορίες :

Δ/νση: Βύρωνος 3,Θεσσαλονίκη (Κέντρο)

Τηλ. 2316 00 8305 (καθημερινά 11:00-21:00)

e-mail : info@babilonia.gr

Facebook: www.facebook.com/babylonia.cultural.center

Για την ηλεκτρονική προεγγραφή συμπληρώνετε την παρακάτω φόρμα.

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ-ONLINE SUBSCRIPTION

(ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ)
Για τις γλώσσες σημειώστε την ΓΛΩΣΣΑ και το ΕΠΙΠΕΔΟ που σας ενδιαφέρει ( πχ. Α1- ΑΓΓΛΙΚΑ ,B2-TOYRKIKA) (For greek language choose your level etc. Greek LEVEL A1, Greek LEVEL A2...)
Τα τμήματα είναι γραμμένα στην σχετική ανακοίνωση.(Πχ. Δευτέρα 19:30-21:45 )- the hours of courses (etc. Monday 19.30-21-45)
Η εγγραφή σας θα ολοκληρωθεί με την καταβολή της 1ης συνδρομής.Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάσει την ημερομηνία καταβολής της 1ης δόσης, καθώς συχνά ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τον αριθμό των συμμετεχόντων ανά σεμινάριο Παρακαλώ περάστε από την γραμματεία του Κέντρου μας για την τακτοποίησή της πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Your registration will be valid only by deposing the half tuition fee. Please pass by our place to complete your registration prior the beginning of the courses.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.