ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΕΞΙΜΑΤΟΣ ΜΕ ΒΕΛΟΝΑΚΙ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ-CROCHET WORKSHOP

Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ανακοινώνει το νέο κύκλο εργαστηρίου πλεξίματος με βελονάκι στη Θεσσαλονίκη.

Το σεμινάριο έχει διάρκεια 2 μήνες με μία δίωρη συνάντηση κάθε εβδομάδα. Τα τμήματα είναι ανοιχτά για όλους και το συνολικό κόστος του σεμιναρίου είναι 60 ευρώ. Με την εγγραφή προπληρώνεται η 1η δόση των 30 ευρώ.

Στα μαθήματα πλεξίματος θα μάθουμε: 

1. Τα βασικά εργαλεία του πλεξίματος και τα είδη των νημάτων.

2. Εκμάθηση ποικίλων τεχνικών και πλέξεων.

3. Πως να φτιάχνουμε βήμα- βήμα μια πλεκτή δημιουργία.

4. Tips για επαγγελματικό αποτέλεσμα ενός πλεκτού (ακόμα και από έναν αρχάριο δημιουργό).

Υλικά:

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα χρειαστούμε κουβαράκια κλωστής, της αρεσκείας μας, και βελονάκια σε διάφορα μεγέθη. Οι τιμές ποικίλουν ανάλογα με την ποιότητα του νήματος που θέλει ο καθένας να χρησιμοποιήσει (π.χ. ακρυλικό, μαλλί κ.α.). Κάποια υλικά παρέχονται στο εργαστήρι.

Γιατί κάποιος να μάθει να πλέκει; 

Το πλέξιμο είναι εξαιρετικά χαλαρωτικό και συμβάλλει στη μείωση του στρες και του άγχους. Παράλληλα, βελτιώνει τη συγκέντρωση και αποτελεί διέξοδο για εκτόνωση της ενέργειας που συσσωρεύεται μέσα μας, από τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας. Το πλέξιμο συνδέει τους ανθρώπους.Συμμετέχοντας σε μια ομάδα πλεξίματος, η μοναχική αυτή δραστηριότητα μετατρέπεται σε κοινωνική, καθώς βελτιώνει τη κοινωνική επαφή και την επικοινωνία με τους άλλους. Με την ολοκλήρωση ενός πλεκτού, όπως για παράδειγμα μιας τσάντας ή ενός κασκόλ, το άτομο αυξάνει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή του. Έτσι το πλέξιμο συμβάλλει στην ευφορία και το αίσθημα πληρότητας του ατόμου που δημιουργεί. Το πλέξιμο παρέχει μια αίσθηση σκοπού. Η ιδέα ότι φτιάχνετε κάτι με τα χέρια σας για εσάς ή για κάποιον άλλον καλλιεργεί το αίσθημα της προσφοράς και της ολοκλήρωσης. Αυτοί και πολλοί ακόμα λόγοι, που πρέπει να ανακαλύψεις, θα σε κάνουν να αγαπήσεις το πλέξιμο.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως με δυνατότητα για δια ζώσης παρακoλούθηση μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες. 

Ώρες μαθημάτων 

Παρασκευή 18:00- 20:15

Διάρκεια: 2 μήνες

Κόστος: 60€ 

Βεβαίωση παρακολούθησης: Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Η εισηγήτρια του σεμιναρίου

Η Μαριάννα Νέτσικα, είναι απόφοιτη του Παιδαγωγικού τμήματος δημοτικής εκπαίδευσης, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τις κατασκευές, τις μεταποιήσεις και τη ζωγραφική αλλά αυτό που την κέρδισε ήταν το πλέξιμο και η κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων, τα οποία εξέλιξε σε επαγγελματικό επίπεδο. Μέσω της δημιουργίας χειροποίητων πραγμάτων ανακάλυψε ένα όμορφο κομμάτι του χαρακτήρα της. Η κατασκευή λειτουργεί θεραπευτικά για τη ψυχή και χαλαρώνει απόλυτα το νου.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς συχνά ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τον αριθμό των συμμετεχόντων ανά σεμινάριο.

Η εγγραφή σας θα ολοκληρωθεί με την καταβολή της 1ης συνδρομής. Παρακαλούμε επικοινωνήστε με την γραμματεία για να ενημερωθείτε για τους τρόπους πληρωμής πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Περισσότερες Πληροφορίες:

Δ/νση: Βύρωνος 3,Θεσσαλονίκη (Κέντρο)

Τηλ: 2316 00 8305 (καθημερινά 11:00-21:00)

Κινητό: 694 723 8850 (καθημερινά 11:00-21:00)

e-mail: info@babilonia.gr

Facebookwww.facebook.com/babylonia.cultural.center

Για την ηλεκτρονική προεγγραφή συμπληρώνετε την παρακάτω φόρμα.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ-ONLINE SUBSCRIPTION

(ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ)
Για τις γλώσσες σημειώστε την ΓΛΩΣΣΑ και το ΕΠΙΠΕΔΟ που σας ενδιαφέρει ( πχ. Α1- ΑΓΓΛΙΚΑ ,B2-TOYRKIKA) (For greek language choose your level etc. Greek LEVEL A1, Greek LEVEL A2...)
Τα τμήματα είναι γραμμένα στην σχετική ανακοίνωση.(Πχ. Δευτέρα 19:30-21:45 )- the hours of courses (etc. Monday 19.30-21-45)
Η εγγραφή σας θα ολοκληρωθεί με την καταβολή της 1ης συνδρομής.Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάσει την ημερομηνία καταβολής της 1ης δόσης, καθώς συχνά ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τον αριθμό των συμμετεχόντων ανά σεμινάριο Παρακαλώ περάστε από την γραμματεία του Κέντρου μας για την τακτοποίησή της πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Your registration will be valid only by deposing the half tuition fee. Please pass by our place to complete your registration prior the beginning of the courses.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.