PILATES ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΕΝΤΡΟ

Ξεκίνησαν εγγραφές για Pilates στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΒΥΛΩΝΙA.

Ιστορικά στοιχεία για το Pilates

Joseh Pilates
Γεννήθηκε το 1880 στη Γερμανία. Ήταν φιλάσθενος από παιδί, υπέφερε από άσθμα, αρθρίτιδα και ρευματικό πυρετό. Ασχολήθηκε με την άσκηση με στόχο να αντιμετωπίσει τα προβλήματα υγείας που είχε. Μετακόμισε στην Αγγλία αρχικά για να ασχοληθεί με τη πυγμαχία. Στο 1ο παγκόσμιο πόλεμο εργάστηκε ως νοσοκόμος. Η μέθοδος του για φυσική αποκατάσταση του πρόσφερε την ευρεία αναγνώριση. Δημιούργησε όργανα αποκατάστασης χρησιμοποιώντας ελατήρια κρεβατιών προσαρμοσμένα σε τοίχους. Άνοιξε το πρώτο γυμναστήριο στη Ν. Υόρκη το οποίο είναι ακόμα σε λειτουργία. Ο ίδιος με τη σύζυγό του εργάζονταν μέχρι τη δεκαετία του ΄60. Πέθανε το 1967 σε ηλικία 87 ετών. Το Pilates θεωρείται ότι προηγούνταν κατά 50 χρόνια της εποχής του. Προσπαθώντας να βελτιώσει τις σωματικές αδυναμίες στον ίδιο του τον εαυτό αφιέρωσε τη ζωή του στη μεγιστοποίηση της απόδοσης του ανθρώπινου σώματος. Αρχικά δημιούργησε μια σειρά από ασκήσεις εδάφους για την ενδυνάμωση των κοιλιακών και τον έλεγχο όλου του σώματος. Σύμφωνα με δικά του λόγια η μέθοδος Pilates αναπτύσσει το σώμα ομοιόμορφα, διορθώνει τη λάθος θέση σώματος, δυναμώνει το μυαλό και αναβαθμίζει το πνεύμα. Συνολικά δημιούργησε πάνω από 500 ασκήσεις σε ένα πρόγραμμα που αρχικά ονομάστηκε Contrology αλλά έφτασε σήμερα να ονομάζεται η μέθοδος Pilates. Οι ασκήσεις χωρίζονται σε επίπεδα για αρχάριο, μεσαίο, προχωρημένο και πολύ προχωρημένο. Βασικός στόχος ενός προγράμματος Pilates είναι η ενδυνάμωση της περιοχής της κοιλιάς, της ράχης, τους γλουτούς, μυς που είναι υπεύθυνοι για τη σωστή στάση, το βασικό πυρήνα του σώματος. Η άσκηση με τη μέθοδο Pilates βελτιώνει την αίσθηση και τον έλεγχο του σώματος, την νευρομυική συναρμογή αλλά και την ευλυγισία. Τέλος αποτελεί έναν ιδανικό τρόπο αποκατάστασης από τραυματισμούς στο γόνατο , στη μέση. στον ώμο, στα ισχία, και βοηθάει στη πρόληψη τραυματισμών.

Τα οφέλη του ενός προγράμματος Pilates είναι τα εξής:
o Γυμνάζει το σώμα από μέσα προς τα έξω και από το κέντρο, το πυρήνα προς τη περιφέρεια
o Δυναμώνει το σώμα στους μυς που το έχουν ανάγκη
o Βελτιώνει την ευκαμψία και το εύρος των κινήσεων του σώματος
o Ρυθμίζει την αναπνοή με τη κίνηση για την καλύτερη απόδοση στην κάθε άσκηση
o Ευνοεί τη νοητική συγκέντρωση και έλεγχο του σώματος(συνειδητότητα)
o Δημιουργεί «έξυπνα» σώματα
o Βελτιώνει τη καθημερινότητα / Βοηθά σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες
o Βελτιώνει τη ποιότητα ζωής

ΠΑΚΕΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

4 ΜΑΘΗΜΑΤΑ 25€
8 ΜΑΘΗΜΑΤΑ 35€
12 ΜΑΘΗΜΑΤΑ 40€
ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ 45€
ΑΝΕΡΓΟΙ (1 ΠΡΩΙΝΟ ΜΑΘΗΜΑ/ΕΒΔΟΜΑΔΑ) ΔΩΡΕΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΒΑΒΥΛΩΝΙΑΣ
ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ 30 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ
ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΗΝΑ

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΤΡΩΜΑΤΑΚΙ ΕΚΓΥΜΝΑΣΗΣ 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Περισσότερες Πληροφορίες:

Δ/νση: Βύρωνος 3,Θεσσαλονίκη (Κέντρο)

Τηλ: 2316 00 8305 (καθημερινά 11:00-21:00)

Κινητό: 694 723 8850 (καθημερινά 11:00-21:00)

e-mail: info@babilonia.gr

Facebook: www.facebook.com/babylonia.cultural.center

Για την ηλεκτρονική προεγγραφή συμπληρώνετε την παρακάτω φόρμα.

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ-ONLINE SUBSCRIPTION

(ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ)
Για τις γλώσσες σημειώστε την ΓΛΩΣΣΑ και το ΕΠΙΠΕΔΟ που σας ενδιαφέρει ( πχ. Α1- ΑΓΓΛΙΚΑ ,B2-TOYRKIKA) (For greek language choose your level etc. Greek LEVEL A1, Greek LEVEL A2...)
Τα τμήματα είναι γραμμένα στην σχετική ανακοίνωση.(Πχ. Δευτέρα 19:30-21:45 )- the hours of courses (etc. Monday 19.30-21-45)
Η εγγραφή σας θα ολοκληρωθεί με την καταβολή της 1ης συνδρομής.Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάσει την ημερομηνία καταβολής της 1ης δόσης, καθώς συχνά ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τον αριθμό των συμμετεχόντων ανά σεμινάριο Παρακαλώ περάστε από την γραμματεία του Κέντρου μας για την τακτοποίησή της πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Your registration will be valid only by deposing the half tuition fee. Please pass by our place to complete your registration prior the beginning of the courses.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.