ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ

Ο πολυχώρος ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ είναι ένα πολυπολιτισμικός χώρος και πιστεύει στην  συνύπαρξη  των πολιτισμών σε μια κοινωνία ποικίλων κοινωνικών ομάδων με διαφορετικά εθνικά-εθνοτικά και πολιτισμικά στοιχεία.

Αναγνωρίζει ένα μωσαϊκό από ισότιμες κουλτούρες ατόμων που διατηρούν παράλληλα τις διακριτές διαφορές τους και μπορούν να αναπτύξουν σχέσεις γόνιμης αλληλεπίδρασης

Θεωρεί ότι η πολιτισμική πολυφωνία και η αλληλεπίδραση συμβάλλουν στην καταπολέμηση των προκαταλήψεων, του φανατισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Προάγει την αξία της αρμονικής συνύπαρξης των ανθρώπων με επίκεντρο την αλληλοαποδοχή τους, την αλληλεγγύη και τον αλληλοσεβασμό. Καλλιεργεί επομένως ανθρωπιστικά ιδανικά που εστιάζονται στη δημοκρατικές αρχές του πλουραλισμού, της αποδοχής του διαφορετικού και της επικοινωνίας που είναι απαλλαγμένη από δογματισμούς, προκαταλήψεις και στερεότυπα.

Αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα για ειρηνική συνύπαρξη των λαών και κοινή συνείδηση συλλογικής σκέψης και δράσης των ατόμων για την αντιμετώπιση των θεμάτων που έχουν πανανθρώπινη διάσταση και αξία, όπως είναι η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Προάγει το γόνιμο πολιτισμικό διάλογο και ενισχύει τις αλληλεπιδράσεις χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος της αφομοίωσης και της απώλειας της διαφορετικότητας.

Καλλιεργεί το πνεύμα του διεθνισμού και του κοσμολιτισμού αφού αναπτύσσεται ο σεβασμός προς την πολιτισμική ετερότητα με το εξωστρεφές άνοιγμα σε διαφορετικούς πολιτισμούς.

Αναπτύσσει την αξία της ενσυναίσθησης δηλαδή της κατανόησης της διαφορετικότητας και των προβλημάτων με την τοποθέτηση του Εαυτού στη θέση του Άλλου.

Τονίζει τη σπουδαιότητα της συνεργασίας μεταξύ διαφορετικών εθνοπολιτισμικών ομάδων για την επίτευξη μιας πλουραλιστικής δημοκρατικής κοινωνίας ισότητας και ευημερίας.

Διαμορφώνει κριτικά σκεπτόμενους πολίτες που κατέχουν την αρετή της ανεκτικότητας και της διαλλακτικότητας.

Όπως ορίζεται στο καταστατικό, ο σκοπός της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ είναι:

1.            Η γνωριμία με πολιτισμούς διάφορους του ελληνικού, καθώς και η μελέτη των πολιτιστικών και πολιτισμικών στοιχείων τόσο της Ανατολής όσο και της Δύσης με στόχο τη διαμόρφωση φιλάδελφων σχέσεων .

2.            Η διαμόρφωση οικουμενικών φιλικών δεσμών και σχέσεων με έμφαση στους δεσμούς μεταξύ της Ελλάδας , των Βαλκανικών χωρών και των χωρών της Μέσης Ανατολής .

3.            Η προώθηση της συνεργασίας και ανταλλαγής πληροφοριών σε σχέση με τον εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό τομέα.

4.            Η ανάπτυξη ανθρώπινων δικτύων αλληλεγγύης και η προώθηση της ιδέας της πολυπολιτισμικότητας.

5.            Η πολυπολιτισμική επιμόρφωση με έμφαση στον τομέα της γλωσσομάθειας , των γραμμάτων και της μουσικής.

6.            Η ανάδειξη της ελληνικής και ανατολίτικης πολιτιστικής κληρονομιάς , ως αποτέλεσμα ερασιτεχνικής δημιουργίας.

7.            Η ενθάρρυνση της καλλιτεχνικής έκφρασης.

8.            Η καταπολέμηση των διακρίσεων και του κοινωνικού αποκλεισμού με ταυτόχρονη ενδυνάμωση της ιδέας της ανεκτικότητας απέναντι σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

9.            Η  προώθηση του εθελοντισμού και της κοινωνικής συμμετοχής.

10.          Η οργάνωση ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων και  πολιτιστικών  εκδηλώσεων.

11.          Η διάδοση και χρήση των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση και την κοινωνία.

Η ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ προσφέρει:

-Σεμινάρια ξένων γλωσσών και σεμινάρια ελληνικής γλώσσς

-Μαθήματα και εργαστήρια μουσικών οργάνων

-Μαθήματα χορού

-Προβολές ταινιών

-Εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής

-Εκδόσεις και παρουσίασεις βιβλίων κα.

Η ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ διαθέτει επίσης

-Αναγνωστική βιβλιοθήκη

-Αίθουσα προβολής ταινιών

-Αίθουσα συνελεύσεων και εκδηλώσεων

Διατίθεται η αίθουσα εκδηλώσεων στον 2ο όροφο της Βαβυλωνίας για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, συνελεύσεων, ομιλιών κλπ.

Cafe Bar BABYLON

Περισσότερες Πληροφορίες :

Δ/νση: Βύρωνος 3,Θεσσαλονίκη (Κέντρο)

Τηλ. 2316 00 8305 (καθημερινά 11:00-21:00)

e-mail : info@babilonia.gr

Facebook:babylonia.cultural.center

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ-ONLINE SUBSCRIPTION

(ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ)
Για τις γλώσσες σημειώστε την ΓΛΩΣΣΑ και το ΕΠΙΠΕΔΟ που σας ενδιαφέρει ( πχ. Α1- ΑΓΓΛΙΚΑ ,B2-TOYRKIKA) (For greek language choose your level etc. Greek LEVEL A1, Greek LEVEL A2...)
Τα τμήματα είναι γραμμένα στην σχετική ανακοίνωση.(Πχ. Δευτέρα 19:30-21:45 )- the hours of courses (etc. Monday 19.30-21-45)
Η εγγραφή σας θα ολοκληρωθεί με την καταβολή της 1ης συνδρομής.Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάσει την ημερομηνία καταβολής της 1ης δόσης, καθώς συχνά ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τον αριθμό των συμμετεχόντων ανά σεμινάριο Παρακαλώ περάστε από την γραμματεία του Κέντρου μας για την τακτοποίησή της πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Your registration will be valid only by deposing the half tuition fee. Please pass by our place to complete your registration prior the beginning of the courses.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.