"ΑΣ ΠΑΙΞΟΥΜΕ!" ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΣΤΗ ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τoν νέο κύκλο μαθημάτων θεάτρου για ενήλικες στο Πολιτιστικό Κέντρο Βαβυλωνία.

Το εργαστήριο έχει διάρκεια 4 μήνες με μία δίωρη συνάντηση κάθε εβδομάδα. Τα τμήματα είναι ανοιχτά για όλους και το συνολικό κόστος του σεμιναρίου είναι 120 ευρώ. Με την εγγραφή προπληρώνεται η 1η δόση των 60 ευρώ.

Βασική ιδέα του φετινού θεατρικού εργαστηρίου είναι  η ενεργή συμμετοχή των σπουδαστών στη θεατρική διαδικασία. Οι σπουδαστές  Θα ανοίξουν την αυλαία της δημιουργικής γραφής, του θεατρικού παιχνιδιού, της κινησιολογίας, του χορού, του αυτοσχεδιασμού, της υποκριτικής, της σκηνογραφίας και σκηνοθεσίας, προκειμένου να απολαύσουν την θεατρική εμπειρία στο σύνολο της και να γίνουν οι δημιουργοί της παράστασης που θα πρωταγωνιστήσουν.

Οι μέθοδοι που θα χρησιμοποιηθούν στηρίζονται σε τεχνικές του Εκπαιδευτικού θεάτρου, ώστε οι σπουδαστές, μέσω της εμψύχωσης, να ανακαλύψουν ελεύθερα και άνετα νέες εκφραστικές μεθόδους, να ξεδιπλώσουν ταλέντα που δε γνώριζαν ότι έχουν, να έρθουν σε επαφή με το φαντασιακό τους κομμάτι, να εξελιχθούν γνωσιακά, εμπειρικά και πνευματικά.

 

Ώρες μαθημάτων:

1ο τμήμα αρχαρίων ΔΕΥΤΕΡΑ 19:00-21:00 (ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ)

Διάρκεια: 4 μήνες, 16 συναντήσεις

Κόστος: 120€ (σε δύο δόσεις των 60€)

Βεβαίωση Συμμετοχής: Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης.

 

ΦΕΝΙΑ ΜΑΓΙΟΥ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1978. Σπούδασε υποκριτική και θεατρολογία στο τμήμα θεάτρου της σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παρακολούθησε σεμινάρια ορθοφωνίας, θεατρικού παιχνιδιού, υποκριτικής και χορού.
Πρωταγωνίστησε στο χοροθέατρο Παλίρροια ( 2002 ) με την ομάδα Πλέγμα 41, Δείπνο Ηλιθίων ( 2004) σε σκηνοθεσία Αλέξη Ράπτη, Το Ταίρι Της Αταίριαστης ( 2007 ) σε σκηνοθεσία Καλλιόπης Λιαδή, Το Μόνον Της Ζωής Του Ταξείδιον  ( 2007 ) σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη και Λυδίας Κονιόρδου, Ο Μέγα Αλέξανδρος κι Ο Καταραμένος Δράκος ( 2008-2009 ) σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, Η Νάντια Και Το Μαγικό Ραβδί ( 2009 ), της ομάδας HIPPO, της οποίας υπήρξε και ιδρυτικό μέλος. Στη μουσικοθεατρική παράσταση Καταραμένοι Ποιητές Της Πλατείας Εξαρχείων ( 2011 ) σε σκηνοθεσία Γιάννη Λίνα, Ένα νυχτερινό Παραμύθι ( 2015) της ομάδας Οι ορειβάτες της πεδιάδας, Για Μιάν Ελένη ( 2017) της ομάδας Boom Art, ομάδων που υπήρξε ιδρυτικό μέλος.
Σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε στη Μήδεια του Ζαν Ανουίγ ( 2003 ) και στην παιδική παράσταση Τα παιδιά και οι Καπνογίγαντες. Από το 2015 μέχρι και το 2017 υπήρξε σκηνοθέτης του Συλλόγου Γυναικών Χίου με τα έργα Το Δώρο της Παπλωματούς, σε θεατρική διασκευή δική της, Η Θλιμμένη Μαριονέτα, σε κείμενο δικό της και Το Τεσσεροφύλλι.
Διετέλεσε βοηθός σκηνοθέτη στην παράσταση  Πιτσιμπούργκο ( 2006 )  με σκηνοθέτη τον Δήμο Αβδελιώδη.
Το 2006 ανέλαβε το θεατρικό εργαστήρι του ΔΗΠΕΘΕ ΧΙΟΥ.
Από το 2011 μέχρι και το 2017 δίδασκε θέατρο σε δημοτικά σχολεία και σε σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας. Έχει ανεβάσει πληθώρα παραστάσεων με παιδιά κι εφήβους.
Το  2017  ανέλαβε το παιδικό θεατρικό εργαστήρι του ΟΜΗΡΕΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΎ ΚΈΝΤΡΟΥ.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς συχνά ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τον αριθμό των συμμετεχόντων ανά σεμινάριο.

Η εγγραφή σας θα ολοκληρωθεί με την καταβολή της 1ης συνδρομής. Παρακαλούμε επικοινωνήστε με την γραμματεία για να ενημερωθείτε για τους τρόπους πληρωμής πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Περισσότερες Πληροφορίες:

Δ/νση: Βύρωνος 3,Θεσσαλονίκη (Κέντρο)

Τηλ: 2316 00 8305 (καθημερινά 11:30-18:30)

Κινητό: 694 723 8850 (καθημερινά 11:30-18:30)

e-mailinfo@babilonia.gr

Facebookwww.facebook.com/babylonia.cultural.center

Για την ηλεκτρονική προεγγραφή συμπληρώνετε την παρακάτω φόρμα.

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ-ONLINE SUBSCRIPTION

(ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ)
Για τις γλώσσες σημειώστε την ΓΛΩΣΣΑ και το ΕΠΙΠΕΔΟ που σας ενδιαφέρει ( πχ. Α1- ΑΓΓΛΙΚΑ ,B2-TOYRKIKA) (For greek language choose your level etc. Greek LEVEL A1, Greek LEVEL A2...)
Τα τμήματα είναι γραμμένα στην σχετική ανακοίνωση.(Πχ. Δευτέρα 19:30-21:45 )- the hours of courses (etc. Monday 19.30-21-45)
Η εγγραφή σας θα ολοκληρωθεί με την καταβολή της 1ης συνδρομής.Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάσει την ημερομηνία καταβολής της 1ης δόσης, καθώς συχνά ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τον αριθμό των συμμετεχόντων ανά σεμινάριο Παρακαλώ περάστε από την γραμματεία του Κέντρου μας για την τακτοποίησή της πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Your registration will be valid only by deposing the half tuition fee. Please pass by our place to complete your registration prior the beginning of the courses.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.