ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο θεατρικό εργαστήρι babylon ΘΕΑΤΡΟ του Πολιτιστικού Κέντρου Βαβυλωνία στη Θεσσαλονίκη.

Τα τμήματα είναι ανοιχτά για όλους και το συνολικό κόστος του σεμιναρίου είναι 90 ευρώ. Με την εγγραφή προπληρώνεται η 1η δόση των 30 ευρώ. Το σύνολο των ωρών του σεμιναρίου είναι 30 διδακτικές ώρες και η συνολική διάρκεια είναι 3 μήνες.

Το θέατρο λειτουργεί ως μέσω έκφρασης και δημιουργίας. Μας βοηθά να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας, να γίνουμε ακόμη καλύτεροι άνθρωποι και μας δίνει την ευκαιρία, να ζήσουμε τις στιγμές ζωής άλλων ανθρώπων! Μέσα από αυτοσχεδιασμούς, κίνηση, θεατρικά παιχνίδια, τον χορό, τη γλώσσα του σώματος, θα ανακαλύψουμε ακόμη καλύτερα τον εσωτερικό μας κόσμο. Θα μελετήσουμε την ιστορία του θεάτρου, θα εξερευνήσουμε τη ζωή αλλά και το έργο μεγάλων και σπουδαίων Ελλήνων και ξένων, παλιών και καινούριων συγγραφέων. Τα θεατρικά εργαστήρια είναι μια συνεχόμενη τριβή με τη θεατρική τέχνη!

Διάρθρωση 3μηνου εργαστηρίου με τίτλο «Γεμίζοντας το σκηνικό κενό… με ζωή!!!»

1ος Μήνας

Μέσα από αυτοσχεδιασμούς και θεατρικά παιχνίδια θα γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας. Θα μάθουμε την έννοια του Θεάτρου και πώς η ζωή, μεταφέρεται στο θεατρικό σανίδι.  

2ος Μήνας

Η σωστή κίνηση θα μας δώσει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε, τη γνωστή - άγνωστη σ' εμάς, γωνία κίνησης του σώματος μας. Θα μάθουμε να στεκόμαστε σωστά στη σκηνή, με τον εαυτό μας αλλά και τους άλλους.

3ος Μήνας

Από την ανάγνωση αποσπασμάτων θεατρικών κειμένων, θα μάθουμε τη σωστή εκφορά του θεατρικού λόγου, τις μικρές και μεγάλες παύσης σ ένα κείμενο και την σημασία αυτών.

Θα ακολουθήσει δεύτερος κύκλος σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους στον κόσμο του θεάτρου, ο οποίος θα ολοκληρωθεί με παράσταση.  

Ο Βαγγέλης Ηλιάδης γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Από το 1990 ασχολείται με το θέατρο. Έχει συμμετέχει ως ηθοποιός αλλά και ως σκηνοθέτης σε εκατοντάδες παραστάσεις. Το 2006 βραβεύτηκε για τη 15ετή προσφορά του στη Κεντρική Σκηνή του δήμου Συκεών. Την ίδια χρονιά βραβεύτηκε για τον δεύτερο αντρικό ρόλο (Κυνισίας) στη Λυσιστράτη, με τη Κεντρική Σκηνή του δήμου Συκεών, στη Ν. Ορεστιάδα Επίσης την ίδια χρονιά, βραβεύεται για την καλλίτερη Καλλιτεχνική Διεύθυνση και Καλλίτερης Σκηνοθεσίας με το έργο «Οι Γαμπροί της Ευτυχίας» των Τσιφόρου - Βασιλειάδη, από το Ε.Κ.Θ. & Ε.ΣΤ.Θ. με τη θεατρική ομάδα του Β ΚΑΠΗ Συκεών. Από το 2009 είναι ιδρυτικό μέλος του Θεάτρου Ταξίδι Ονείρου στη Θεσσαλονίκη.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς συχνά ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τον αριθμό των συμμετεχόντων ανά σεμινάριο

Ώρες μαθημάτων:

1ο τμήμα ΤΕΤΑΡΤΗ 16:30-18:30

2ο τμήμα ΣΑΒΒΑΤΟ 14:00-16:00

Διάρκεια: 3μήνες

Κόστος: 90€

Βεβαίωση Συμμετοχής: Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Περισσότερες Πληροφορίες:

Δ/νση: Βύρωνος 3,Θεσσαλονίκη (Κέντρο)

Τηλ: 2316 00 8305 (καθημερινά 11:00-20:00)

Κινητό: 694 723 8850 (καθημερινά 11:00-20:00)

e-mailinfo@babilonia.gr

Facebookwww.facebook.com/babylonia.cultural.center

Η εγγραφή σας θα ολοκληρωθεί με την καταβολή της 1ης συνδρομής. Παρακαλώ περάστε από την γραμματεία του Κέντρου μας για την τακτοποίησή της πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ-ONLINE SUBSCRIPTION

(ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ)
Για τις γλώσσες σημειώστε την ΓΛΩΣΣΑ και το ΕΠΙΠΕΔΟ που σας ενδιαφέρει ( πχ. Α1- ΑΓΓΛΙΚΑ ,B2-TOYRKIKA) (For greek language choose your level etc. Greek LEVEL A1, Greek LEVEL A2...)
Τα τμήματα είναι γραμμένα στην σχετική ανακοίνωση.(Πχ. Δευτέρα 19:30-21:45 )- the hours of courses (etc. Monday 19.30-21-45)
Η εγγραφή σας θα ολοκληρωθεί με την καταβολή της 1ης συνδρομής.Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάσει την ημερομηνία καταβολής της 1ης δόσης, καθώς συχνά ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τον αριθμό των συμμετεχόντων ανά σεμινάριο Παρακαλώ περάστε από την γραμματεία του Κέντρου μας για την τακτοποίησή της πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Your registration will be valid only by deposing the half tuition fee. Please pass by our place to complete your registration prior the beginning of the courses.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.