ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ με τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΚΑΤΖΗ

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο θεατρικό εργαστήρι babylon ΘΕΑΤΡΟ του Πολιτιστικού Κέντρου Βαβυλωνία στη Θεσσαλονίκη.

Τα τμήματα είναι ανοιχτά για όλους και το συνολικό κόστος του σεμιναρίου είναι 90 ευρώ. Με την εγγραφή προπληρώνεται η 1η δόση των 30 ευρώ. Το σύνολο των ωρών του σεμιναρίου είναι 30 διδακτικές ώρες και η συνολική διάρκεια είναι 3 μήνες.

Το θέατρο λειτουργεί ως μέσω έκφρασης και δημιουργίας. Μας βοηθά να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας, να γίνουμε ακόμη καλύτεροι άνθρωποι και μας δίνει την ευκαιρία, να ζήσουμε τις στιγμές ζωής άλλων ανθρώπων! Μέσα από αυτοσχεδιασμούς, κίνηση, θεατρικά παιχνίδια, τον χορό, τη γλώσσα του σώματος, θα ανακαλύψουμε ακόμη καλύτερα τον εσωτερικό μας κόσμο. Θα μελετήσουμε την ιστορία του θεάτρου, θα εξερευνήσουμε τη ζωή αλλά και το έργο μεγάλων και σπουδαίων Ελλήνων και ξένων, παλιών και καινούριων συγγραφέων. Τα θεατρικά εργαστήρια είναι μια συνεχόμενη τριβή με τη θεατρική τέχνη!

Διάρθρωση 3μηνου εργαστηρίου με τίτλο «Γεμίζοντας το σκηνικό κενό… με ζωή!!!»

1ος Μήνας

Μέσα από αυτοσχεδιασμούς και θεατρικά παιχνίδια θα γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας. Θα μάθουμε την έννοια του Θεάτρου και πώς η ζωή, μεταφέρεται στο θεατρικό σανίδι.  

2ος Μήνας

Η σωστή κίνηση θα μας δώσει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε, τη γνωστή - άγνωστη σ' εμάς, γωνία κίνησης του σώματος μας. Θα μάθουμε να στεκόμαστε σωστά στη σκηνή, με τον εαυτό μας αλλά και τους άλλους.

3ος Μήνας

Από την ανάγνωση αποσπασμάτων θεατρικών κειμένων, θα μάθουμε τη σωστή εκφορά του θεατρικού λόγου, τις μικρές και μεγάλες παύσης σ ένα κείμενο και την σημασία αυτών.

Θα ακολουθήσει δεύτερος κύκλος σεμιναρίων για όσους επιθυμούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους στον κόσμο του θεάτρου, ο οποίος θα ολοκληρωθεί με παράσταση.  

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΚΑΤΖΗΣ

Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Ως ηθοποιός συνεργάστηκε με το Κ.Θ.Β.Ε., την Πειραματική Σκηνή της Τέχνης, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας και άλλες θεατρικές ομάδες. Ως σκηνοθέτης συνεργάστηκε με το Κ.Θ.Β.Ε., την Ομάδα Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα, την ομάδα Καπνομάγαζο του Δήμου Σταυρούπολης, την Θεατρική Ομάδα του Δήμου Π. Μελά και άλλες θεατρικές ομάδες.  Στην τηλεόραση πήρε μέρος στη σειρές: ‘Οι κυνηγοί του Piper Methysticum’(Ε.Τ.3), ‘Χαϊβάνια 3-0’ (ΑΝΤ1) και ‘Γιάννης ο Όμορφος’ (ΑΝΤ1). Ως ηθοποιός και σκηνοθέτης έχει συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Καΐρου, Φεστιβάλ Άργους Φεστιβάλ Επιδαύρου Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Στοκχόλμης, Φεστιβάλ ΙΨΕΝ Όσλο, Φεστιβάλ Θεάτρου Κολωνίας, Φεστιβάλ Θεατρική Δράση Ι Αθήνα, Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας, Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ορεστιάδας, 1st Balkan Arts Performing Festival. Είναι ιδρυτικό μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και εισηγητής σεμιναρίων για την τέχνη και την τεχνική του θεάτρου.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς συχνά ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τον αριθμό των συμμετεχόντων ανά σεμινάριο

Ώρες μαθημάτων:

1ο τμήμα ΣΑΒΒΑΤΟ 16:00-18:00

Διάρκεια: 3μήνες

Κόστος: 90€

Βεβαίωση Συμμετοχής: Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Περισσότερες Πληροφορίες:

Δ/νση: Βύρωνος 3,Θεσσαλονίκη (Κέντρο)

Τηλ: 2316 00 8305 (καθημερινά 11:00-20:00)

Κινητό: 694 723 8850 (καθημερινά 11:00-20:00)

e-mailinfo@babilonia.gr

Facebookwww.facebook.com/babylonia.cultural.center

Η εγγραφή σας θα ολοκληρωθεί με την καταβολή της 1ης συνδρομής. Παρακαλώ περάστε από την γραμματεία του Κέντρου μας για την τακτοποίησή της πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Για την ηλεκτρονική προεγγραφή συμπληρώνετε την παρακάτω φόρμα.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ-ONLINE SUBSCRIPTION

(ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ)
Για τις γλώσσες σημειώστε την ΓΛΩΣΣΑ και το ΕΠΙΠΕΔΟ που σας ενδιαφέρει ( πχ. Α1- ΑΓΓΛΙΚΑ ,B2-TOYRKIKA) (For greek language choose your level etc. Greek LEVEL A1, Greek LEVEL A2...)
Τα τμήματα είναι γραμμένα στην σχετική ανακοίνωση.(Πχ. Δευτέρα 19:30-21:45 )- the hours of courses (etc. Monday 19.30-21-45)
Η εγγραφή σας θα ολοκληρωθεί με την καταβολή της 1ης συνδρομής.Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάσει την ημερομηνία καταβολής της 1ης δόσης, καθώς συχνά ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τον αριθμό των συμμετεχόντων ανά σεμινάριο Παρακαλώ περάστε από την γραμματεία του Κέντρου μας για την τακτοποίησή της πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Your registration will be valid only by deposing the half tuition fee. Please pass by our place to complete your registration prior the beginning of the courses.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.