ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ με τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΚΑΤΖΗ

Ξεκινά ο νέος κύκλος μαθημάτων θεάτρου για ενήλικες στο Πολιτιστικό Κέντρο Βαβυλωνία.

Στόχος του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου, τόσο θεωρητικά, όσο και πρακτικά. Ακόμη, μέσα από βιωματικές ασκήσεις και παιχνίδια, να αναπτύξουν τα εκφραστικά τους μέσα, να εξοικειωθούν με τη σκηνική έκθεση και να καλλιεργήσουν την ομαδικότητα και τη συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας. Το θέατρο λειτουργεί ως ένα μονοπάτι έκφρασης και δημιουργίας μέσα στην καθημερινότητα μας.

Στην πρώτη περίοδο, οι συμμετέχοντες θα ασχοληθούν με τον αυτοσχεδιασμό, την εξερεύνηση των εκφραστικών τους μέσων, την καλλιέργεια ρυθμού και της επικοινωνίας, θα ανιχνεύσουν τα όριά τους μέσα στην ομάδα και θα γνωρίσουν τις δυνατότητες του σώματος και της φαντασίας τους, ενώ στην δεύτερη περίοδο θα ασχοληθούν με την εφαρμογή όλων των παραπάνω στην σκηνική απόδοση θεατρικών κειμένων.

 

 

Γνωριμία με την τέχνη του θεάτρου                                         
-Υποκριτική

-Αυτοσχεδιασμός

-Ασκήσεις συγκέντρωσης και χαλάρωσης

-Κινησιολογία – Ασκήσεις για τον έλεγχο του σώματος και των εκφραστικών μέσων

-Δραστηριότητες για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης, την ανάπτυξη και το δέσιμο της ομάδας

-Ασκήσεις ύφους

-Επαφή στην πράξη με ένα θεατρικό κείμενο

Το εργαστήρι απευθύνεται σε όσους και όσες επιθυμούν να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά και την εκφραστικότητά τους! Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις ή δεξιότητες.   

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΚΑΤΖΗΣ

Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Ως ηθοποιός συνεργάστηκε με το Κ.Θ.Β.Ε., την Πειραματική Σκηνή της Τέχνης, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας και άλλες θεατρικές ομάδες. Ως σκηνοθέτης συνεργάστηκε με το Κ.Θ.Β.Ε., την Ομάδα Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα, την ομάδα Καπνομάγαζο του Δήμου Σταυρούπολης, την Θεατρική Ομάδα του Δήμου Π. Μελά και άλλες θεατρικές ομάδες.  Στην τηλεόραση πήρε μέρος στη σειρές: ‘Οι κυνηγοί του Piper Methysticum’(Ε.Τ.3), ‘Χαϊβάνια 3-0’ (ΑΝΤ1) και ‘Γιάννης ο Όμορφος’ (ΑΝΤ1). Ως ηθοποιός και σκηνοθέτης έχει συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Καΐρου, Φεστιβάλ Άργους Φεστιβάλ Επιδαύρου Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Στοκχόλμης, Φεστιβάλ ΙΨΕΝ Όσλο, Φεστιβάλ Θεάτρου Κολωνίας, Φεστιβάλ Θεατρική Δράση Ι Αθήνα, Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας, Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ορεστιάδας, 1st Balkan Arts Performing Festival. Είναι ιδρυτικό μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και εισηγητής σεμιναρίων για την τέχνη και την τεχνική του θεάτρου.

Ώρες μαθημάτων:

1ο Tμήμα αρχαρίων ΣΑΒΒΑΤΟ 15:00-17:00

Διάρκεια: 4 μήνες, 16 συναντήσεις 

Κόστος: 160€ (σε δύο δόσεις των 80€)

Βεβαίωση Συμμετοχής: Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς συχνά ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τον αριθμό των συμμετεχόντων ανά σεμινάριο.

Η εγγραφή σας θα ολοκληρωθεί με την καταβολή της 1ης συνδρομής. Παρακαλούμε επικοινωνήστε με την γραμματεία για να ενημερωθείτε για τους τρόπους πληρωμής πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Περισσότερες Πληροφορίες:

Δ/νση: Βύρωνος 3,Θεσσαλονίκη (Κέντρο)

Τηλ: 2316 00 8305 (καθημερινά 11:30-18:30)

Κινητό: 694 723 8850 (καθημερινά 11:30-18:30)

e-mailinfo@babilonia.gr

Facebookwww.facebook.com/babylonia.cultural.center

Για την ηλεκτρονική προεγγραφή συμπληρώνετε την παρακάτω φόρμα.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ-ONLINE SUBSCRIPTION

(ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ)
Για τις γλώσσες σημειώστε την ΓΛΩΣΣΑ και το ΕΠΙΠΕΔΟ που σας ενδιαφέρει ( πχ. Α1- ΑΓΓΛΙΚΑ ,B2-TOYRKIKA) (For greek language choose your level etc. Greek LEVEL A1, Greek LEVEL A2...)
Τα τμήματα είναι γραμμένα στην σχετική ανακοίνωση.(Πχ. Δευτέρα 19:30-21:45 )- the hours of courses (etc. Monday 19.30-21-45)
Η εγγραφή σας θα ολοκληρωθεί με την καταβολή της 1ης συνδρομής.Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάσει την ημερομηνία καταβολής της 1ης δόσης, καθώς συχνά ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τον αριθμό των συμμετεχόντων ανά σεμινάριο Παρακαλώ περάστε από την γραμματεία του Κέντρου μας για την τακτοποίησή της πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Your registration will be valid only by deposing the half tuition fee. Please pass by our place to complete your registration prior the beginning of the courses.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.