ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ξεκίνησαν εγγραφές για μαθήματα παραδοσιακών χορών στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ.

Μέσα από τα μαθήματα παραδοσιακών χορών θα γνωρίσουμε τους πιο αντιπροσωπευτικούς χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδα (Μακεδονία, Θράκη, Ανατολική Ρωμυλία), και θα έρθουμε σε επαφή με λαογραφικά στοιχεία της κάθε περιοχής.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε άτομα κάθε ηλικίας, αρχάριους και προχωρημένους, που αγαπούν την παράδοση.

Τα τμήματα θα είναι ανοιχτά για όλους και το συνολικό κόστος είναι 75 ευρω. Η διάρκεια θα είναι 3μηνη. Οι ώρες του σεμιναρίου ανά μήνα είναι 8 ώρες και το σύνολο των ωρών του 3μηνου είναι 24 ώρες. Με την εγγραφή προπληρώνεται η 1η δόση των 25 ευρώ.

Παραδοσιακός χορός

Σε όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις:  γιορτές,  γάμους,  πανηγύρια,  γλέντια,  διασκεδάσεις , το τραγούδι και ο χορός έχουν την πρώτη θέση. Με το τραγούδι εκφράζεται η καρδία και με το χορό η ψυχή.

Οι Έλληνες από τα πρώτα χρόνια της ιστορίας τους έχουν άμεση σχέση με το χορό. Η μεταφυσική τους αγωνία θεραπευόταν με τη θρησκεία που εκδηλωνόταν με ύμνους, λατρευτικούς  χορούς και τελετές. Ο γάμος συνοδευόταν από χορό και μουσική και όταν έφτανε η ζωή στο τέρμα της, η νεκρική ακολουθία συνοδευόταν από μουσική και μοιρολόγια. Από αυτήν την αυθόρμητη και ενστικτώδη ανάγκη του ανθρώπου για καλλιτεχνική έκφραση γεννήθηκε η συνειδητή τέχνη του χορού. Έτσι με τα χρόνια ο κάθε τόπος μέσω του αυτοσχεδιασμού δημιούργησε τους δικούς του χορούς βασισμένους στις ανάγκες, τα προβλήματα, τα ήθη και τα έθιμά του.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάσει την ημερομηνία καταβολής της 1ης δόσης, καθώς συχνά ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τον αριθμό των συμμετεχόντων ανά μάθημα.

Ώρες μαθημάτων:

ΠΕΜΠΤΗ 16:00-18:00

Διάρκεια: 3μήνες

Κόστος: 75€

Περισσότερες Πληροφορίες:

Δ/νση: Βύρωνος 3,Θεσσαλονίκη (Κέντρο)

Τηλ: 2316 00 8305 (καθημερινά 11:00-20:00)

Κινητό: 694 723 8850 (καθημερινά 11:00-20:00)

e-mailinfo@babilonia.gr

Facebookwww.facebook.com/babylonia.cultural.center

Η εγγραφή σας θα ολοκληρωθεί με την καταβολή της 1ης συνδρομής. Παρακαλώ περάστε από την γραμματεία του Κέντρου μας για την τακτοποίησή της πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ-ONLINE SUBSCRIPTION

(ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ)
Για τις γλώσσες σημειώστε την ΓΛΩΣΣΑ και το ΕΠΙΠΕΔΟ που σας ενδιαφέρει ( πχ. Α1- ΑΓΓΛΙΚΑ ,B2-TOYRKIKA) (For greek language choose your level etc. Greek LEVEL A1, Greek LEVEL A2...)
Τα τμήματα είναι γραμμένα στην σχετική ανακοίνωση.(Πχ. Δευτέρα 19:30-21:45 )- the hours of courses (etc. Monday 19.30-21-45)
Η εγγραφή σας θα ολοκληρωθεί με την καταβολή της 1ης συνδρομής.Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάσει την ημερομηνία καταβολής της 1ης δόσης, καθώς συχνά ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τον αριθμό των συμμετεχόντων ανά σεμινάριο Παρακαλώ περάστε από την γραμματεία του Κέντρου μας για την τακτοποίησή της πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Your registration will be valid only by deposing the half tuition fee. Please pass by our place to complete your registration prior the beginning of the courses.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.