ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Ξεκίνησαν εγγραφές για το εργαστήριο μετάφρασης από τα Ισπανικά στα Ελληνικά στο Πολιτιστικό Κέντρο Βαβυλωνία.

Το συνολικό κόστος του σεμιναρίου είναι 100 ευρώ. Με την εγγραφή προπληρώνεται η 1η δόση των 50 ευρώ.

Το σεμινάριο έχει διάρκεια 3 μήνες με μία δίωρη συνάντηση κάθε εβδομάδα.

Απαιτείται γνώση ισπανικής γλώσσας επιπέδου Β1-C2. Τα κείμενα που θα μελετήσουμε θα είναι στα ισπανικά.

Δεν απαιτείται από τον μαθητή να είναι ήδη μεταφραστής (από άλλες γλώσσες) ούτε και να φιλοδοξεί κατ' ανάγκην να γίνει επαγγελματίας μεταφραστής.
Μπορούν να συμμετάσχουν άτομα που απλώς επιθυμούν να διατηρήσουν ή/και να βελτιώσουν το επίπεδο των ισπανικών τους

Ειδικότερα, το σεμινάριο Εισαγωγή στη Μετάφραση στοχεύει στην ανάπτυξη της ικανότητας των μαθητών να μεταφράζουν κείμενα κυρίως λογοτεχνικά από τα ισπανικά στα ελληνικά. Παράλληλα, αναμένεται να αναπτύξουν την ικανότητα διαμεσολάβησης με την ευρεία έννοια ανάμεσα στις δύο γλώσσες, όπως και την ανάπτυξη της ικανότητας ανάλυσης λογοτεχνικών κειμένων και τοποθέτησής τους στο ιστορικό και πολιτισμικό περιβάλλον στο οποίο ανήκουν.

Μέσα από τα λογοτεχνικά κείμενα ερχόμαστε σε επαφή με το πολιτισμικό «υπόβαθρο» της ισπανικής γλώσσας εμβαθύνοντας σε θέματα τόσο γλωσσολογικά όσο και σχετικά με την κοινωνική ιστορία και τις εκφάνσεις  του πολιτισμού της γλωσσικής κοινότητας της οποίας την γλώσσα μαθαίνουμε.

Οι μαθητές  μετά την επιτυχή παρακολούθηση του σεμιναρίου θα έχουν βελτιώσει τα ισπανικά τους, θα έχουν εξοικειωθεί με κείμενα της ισπανικής λογοτεχνίας της περιόδου από τον Μεσσαίωνα μέχρι τον Διαφωτισμό, θα έχουν γνωρίσει κάποιους από τους σημαντικότερους συγγραφείς και έργα καθώς και τα κυρίαρχα καλλιτεχνικά-λογοτεχνικά ρεύματα της συγκεκριμένης περιόδου και θα έχουν κάνει τα πρώτα τους βήματα στη λογοτεχνική μετάφραση.

Σας περιμένουμε στα Πολυγλωσσικά και Πολυπολιτισμικά Εργαστήρια Γλωσσών της ΒΑΒΥΛΩΝΙΑΣ!

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς συχνά ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τον αριθμό των συμμετεχόντων ανά σεμινάριο

Ώρες μαθημάτων:

ΤΕΤΑΡΤΗ  15:30-17:45

Διάρκεια: 3 μήνες

Κόστος: 100€

Βεβαίωση Συμμετοχής: Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Περισσότερες Πληροφορίες:

Δ/νση: Βύρωνος 3,Θεσσαλονίκη (Κέντρο)

Τηλ: 2316 00 8305 (καθημερινά 11:00-20:00)

Κινητό: 694 723 8850 (καθημερινά 11:00-20:00)

e-mailinfo@babilonia.gr

Facebookwww.facebook.com/babylonia.cultural.center

Η εγγραφή σας θα ολοκληρωθεί με την καταβολή της 1ης συνδρομής. Παρακαλώ περάστε από την γραμματεία του Κέντρου μας για την τακτοποίησή της πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ-ONLINE SUBSCRIPTION

(ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ)
Για τις γλώσσες σημειώστε την ΓΛΩΣΣΑ και το ΕΠΙΠΕΔΟ που σας ενδιαφέρει ( πχ. Α1- ΑΓΓΛΙΚΑ ,B2-TOYRKIKA) (For greek language choose your level etc. Greek LEVEL A1, Greek LEVEL A2...)
Τα τμήματα είναι γραμμένα στην σχετική ανακοίνωση.(Πχ. Δευτέρα 19:30-21:45 )- the hours of courses (etc. Monday 19.30-21-45)
Η εγγραφή σας θα ολοκληρωθεί με την καταβολή της 1ης συνδρομής.Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάσει την ημερομηνία καταβολής της 1ης δόσης, καθώς συχνά ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τον αριθμό των συμμετεχόντων ανά σεμινάριο Παρακαλώ περάστε από την γραμματεία του Κέντρου μας για την τακτοποίησή της πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Your registration will be valid only by deposing the half tuition fee. Please pass by our place to complete your registration prior the beginning of the courses.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.