Σεμινάρια κιθάρας στη Θεσσαλονίκη

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα σεμινάρια κιθάρας στη Βαβυλωνία.

Ο συγκεκριμένος κύκλος μαθημάτων απευθύνεται σε αρχάριους, προχωρημένους και σε οποιονδήποτε θέλει να γνωρίσει και να μάθει κιθάρα.

Διδάσκονται οι βασικές αρχές & δυνατότητες του οργάνου παράλληλα με εξειδικευμένη διδασκαλία ανάλογα το είδος της κιθάρας (κλασσική, ακουστική, λαϊκή, ηλεκτρική) και τα επιθυμητά για ερμηνεία μουσικά είδη. Ανάλογα με τις προτιμήσεις των συμμετεχόντων μπορούμε, είτε να επικεντρωθούμε σε ένα, είτε να πάρουμε γενικές γνώσεις από όλα τα παραπάνω.

•    Γνωριμία με τη κιθάρα (για τους αρχάριους) και σωστή στάση και τοποθέτηση σε αυτό.

•    Ασκησιολόγιο για την εξοικείωση με την τεχνική του οργάνου

•    Βασικές αρχές Θεωρίας και Πρακτική με το όργανο

•    Γνωριμία με μουσικά ''τοπία'' και ιδιώματα του κόσμου.

•    Εκμάθηση και ερμηνεία κομματιών

•    Γνωριμία με την σημειογραφία και τον αυτοσχεδιασμό. Ενδεχόμενη συγγραφή αυτοσχέδιων συνθέσεων με τη βοήθεια του διδάσκοντα

Τα μαθήματα διαρκούν δύο ώρες ανά εβδομάδα και είναι ομαδικά. Στην περίπτωση που υπάρξουν προχωρημένοι θα συζητηθεί η δημιουργία ξεχωριστού τμήματος.

Μετά το πέρας του εργαστηρίου και ανάλογα με τη συνέπεια και την ανταπόκριση που θα υπάρξει, οι συμμετέχοντες θα έχουν σίγουρα μια βασική και σταθερή γνώση πάνω στη θεωρία & σημειογραφία της μουσικής και μια σωστή τοποθέτηση και χρήση της κιθάρας. Θα μπορούν να παίξουν μουσική, μόνοι/ες και μαζί με άλλους/ες. Τα παραπάνω θα τους δώσουν τα εφόδια να συνεχίσουν την εμβάθυνση στη μουσική και την οργανοπαιξία.

Οι οποιεσδήποτε γνώσεις μουσικής είναι θεμιτές, αλλά όχι απαραίτητες.

Οι μέρες και οι ώρες των μαθημάτων θα οριστούν κατόπιν συνεννόησης με τους ενδιαφερόμενους.

Το μηνιαίο κόστος των σεμιναρίων είναι 25 ευρώ.Με την εγγραφή προπληρώνονται οι δυο πρώτοι μήνες. 

Διδάσκων: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ   

Μεγάλωσε στη Βέροια και από το 1988 κατοικεί στη Θεσσαλονίκη.   

Από μικρή ηλικία (10 χρονών) άρχισε να ασχολείται με τη μουσική  μαθαίνοντας κιθάρα. Σπούδασε στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης από όπου πήρε Πτυχίο Μουσικολογίας το 1999. Παράλληλα πήρε πτυχίο αρμονίας & συνέχισε τις μουσικές σπουδές στη κλασσική κιθάρα, στο τραγούδι, στη βυζαντινή μουσική, στα παραδοσιακά όργανα (ούτι, τζουράς, μπαγλαμάς, τουμπελέκι), σε ηλεκτρικό μπάσο-ηλεκτρική κιθάρα καθώς και σε ηχοληψία-μουσική ακουστική-πολυκάναλη ηχογράφηση (Εργαστήριο Μουσικής Τεχνολογίας Α.Π.Θ.). Από το 1988 διδάσκει μουσική (κιθάρα, αρμονία κλπ).    

Από 12 χρονών άρχισε να γράφει τραγούδια και συνεχίζει καθώς είναι η αγαπημένη του μορφή έκφρασης. Ακόμα έχει μελοποιήσει ποίηση των Αργύρη Εφταλιώτη, Κωστή Παλαμά, Παντελή Χλωρού, Χρήστου Παπαστεργίου, Τάνιας Φιλιοπούλου κ.α, έχει γράψει μουσική για θέατρο («Η παρεξήγηση» του A. Camus) και multimedia project (Hava Vatra Mare Γη, «Τα τραγούδια της Προδοσίας», «Η Τελευταία Εβδομάδα του Μύθου»). Δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε πολλά περιοδικά μουσικής, εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις.     

Η συμμετοχή του στη δισκογραφία περιλαμβάνει 2 προσωπικές δουλειές:

CD «Δύσκολα» (Ανεξάρτητη παραγωγή-1997, Ano-Kato Records-2005)
CD «Πρώτες Γιορτές» (Ano-Kato Records-2005 )

Ακόμα έχει 2 συμμετοχές:

CD «Next big thing» (Συλλογή- Ποπ & Ροκ-1998) τραγουδώντας το τραγούδι του «Ανάσες» που ανοίγει τον δίσκο
CD «Ερασιτέχνες Εραστές 6» (Ano-Kato Records-2007) ερμηνεύοντας στίχους του και παίζοντας κλ. κιθάρα & ούτι

Δίνει συναυλίες με σχήματα που έφτιαξε ή συμμετείχε από το 1988 σε όλη την Ελλάδα («Έξοδος 4», «Ντουμ», «το Στοίχημα», ντουέτο blues,  συγκρότημα τζαζ και αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής, «Πρώτες Γιορτές», «Στο Σταυροδρόμι της Υδρογείου» με Σ. Ρωσσόπουλο, «Ερασιτέχνες Εραστές», μουσικοθεατρικό παραμύθι «Βοτάνι-βοτανάκι», Balkan Way με τη διεθνούς φήμης jazz τραγουδίστρια Lydia Filipovic, κ.α.). Έχει εμφανιστεί σε πολλά Φεστιβάλ («Δημήτρια», «Earth Festival-Βλάστη», «Ημαθιώτικα», «Γιορτές Δάσους-Καρπενήσι», «Φεστιβάλ-Βάι», « Γερακίνεια» κ.α.). Ακόμα έχει κάνει εμφανίσεις με προσωπικές δουλειές σε δεκάδες μεγάλες & μικρές μουσικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα (Κύτταρο, Υδρόγειος, Μέγαρο Θεσ/κης, Βάρδια, Τήνελλα  κλπ). Σημαντικό κομμάτι της  μουσικής του  καριέρας αποτελούν οι συναυλίες και συμμετοχές σε ρεμπέτικα σχήματα (φωνή-κιθάρα) από το 1991 (Βούλα Σαββίδη κ.α.) ενώ έχει παίξει σε παρουσιάσεις παραδοσιακής μουσικής σε σχολεία.

Από τον 2012 ασχολείται αποκλειστικά με τη μουσική, συμμετέχοντας σε διάφορα σχήματα και παρουσιάζοντας καινούρια project του ενώ ετοιμάζει τη νέα δισκογραφική του δουλειά με τον τίτλο Punta Mane.      

Ασχολήθηκε με την παραγωγή μουσικής δισκογραφίας, με την επιμέλεια παραγωγής videoclip και τη διαδικτυακή δημιουργία, διοργάνωσε το Διήμερο Εναλλακτικών Μαθημάτων για την Παραδοσιακή Μουσική όπου δίδαξαν οι Γιώργος Μαυρομάτης και Ηλίας Παπαδόπουλος, υπήρξε υπεύθυνος προγράμματος (μουσικοί, ρεπερτόριο, γενική επιμέλεια) στο Τήνελλα (1998) & στην Υδρόγειο (2006), συμμετείχε στη διοργάνωση του τριήμερου φεστιβάλ της ΕΠΟΧΗΣ στη Θεσσαλονίκη (2003), ενώ υπήρξε εισηγητής σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Πολιτισμικές ταυτότητες και παγκοσμιοποίηση» στο Ε.Μ.Π. στις τριήμερες εργασίες ίδρυσης του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ. Το 2006 ίδρυσε την εταιρία ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ με την οποία δραστηριοποιήθηκε στο χώρο των διοργανώσεων Τέχνης και Πολιτισμού ως το 2012.    

Υπήρξε υπεύθυνος σύνταξης, διανομής και κυκλοφορίας στη Θεσσαλονίκη της εφημερίδας ΕΠΟΧΗ, ιδρυτικό μέλος της ΠΡΟ.ΚΑ-Τ (Πρότασης καλλιτεχνών) του συλλόγου φοιτητών του τμήματος Μουσικών Σπουδών, ιδρυτικό μέλος του παραρτήματος Θεσσαλονίκης της Διεθνούς Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών (Δ.Ε.Ε.Λ.), ιδρυτής του Πανελλαδικού Δικτύου του Κόσμου της Τέχνης (Ιούνης 2002).

Σημαντικά κομμάτια της δημιουργικότητας του αποτελούν η αρθρογραφία γύρω από την «Ατομικότητα» στην εφημερίδα ΕΠΟΧΗ & άλλα έντυπα από τον Ιούνιο του 1999, καθώς και η διοργάνωση εργαστηρίων με αυτό το θέμα από το 2002 (Φλωρεντία, Θεσσαλονίκη κ.α.).

Περισσότερες Πληροφορίες :

Δ/νση: Βύρωνος 3,Θεσσαλονίκη (Κέντρο)

Τηλ. 2316 00 8305 (καθημερινά 11:00-21:00)

e-mail : info@babilonia.gr

Facebook: www.facebook.com/babylonia.babylon

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ-ONLINE SUBSCRIPTION

(ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ)
Για τις γλώσσες σημειώστε την ΓΛΩΣΣΑ και το ΕΠΙΠΕΔΟ που σας ενδιαφέρει ( πχ. Α1- ΑΓΓΛΙΚΑ ,B2-TOYRKIKA) (For greek language choose your level etc. Greek LEVEL A1, Greek LEVEL A2...)
Τα τμήματα είναι γραμμένα στην σχετική ανακοίνωση.(Πχ. Δευτέρα 19:30-21:45 )- the hours of courses (etc. Monday 19.30-21-45)
Η εγγραφή σας θα ολοκληρωθεί με την καταβολή της 1ης συνδρομής.Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάσει την ημερομηνία καταβολής της 1ης δόσης, καθώς συχνά ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τον αριθμό των συμμετεχόντων ανά σεμινάριο Παρακαλώ περάστε από την γραμματεία του Κέντρου μας για την τακτοποίησή της πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Your registration will be valid only by deposing the half tuition fee. Please pass by our place to complete your registration prior the beginning of the courses.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.